Acasă Economia de Dreapta Limbajul diplomatic al șefei FMI tradus pentru urechile USL: Vă mulțumiți cu...

Limbajul diplomatic al șefei FMI tradus pentru urechile USL: Vă mulțumiți cu o Românie fără viitor! Reforme, legi doar pe hârtie, în rest ioc!

DISTRIBUIȚI

Limbajul diplomatic al șefei FMI tradus pentru urechile tuturor, mai ales ale politicienilor care iau decizii:
Christine  Lagarde: „Trebuie să creăm un viitor pentru tinerii din România, care precum în restul țărilor din Europa de Vest nu au acces la locuri de muncă”.
adică:?óÔé¼?¿Romania de astăzi nu se gandește în niciun fel la viitorul ei. Exodul tinerilor este uzual, problema e că vă mulțumiți cu o Românie fără viitor.

C.L.: “Aveți un capital uman extraordinar, aveți talente feminine fantastice în economie. M-am întâlnit cu reprezentanți ai mediului de business și conducători ai instituțiilor. Trebuie să dați drumul investițiilor.”

Nu vă pricepeți la viața economică adevărată. Ați dovedit-o. Incompetența este în fruntea țării. Pană cand mediul privat să țină funcționarii guvernului ineficienți, buni să pună doar taxe, dar incapabili să dea drumul economiei? Guvernul Ponta a taiat investitiile si locurile de munca ca sa sustina birocratia.
C.L.: “Am vorbit cu premierul pentru a găsi căi de dezvoltare a resurselor energetice. Aveți oameni talentați, dispuneți de resurse energetice. Mai aveți nevoie doar de o eficiență mai bună a administrației.”
Ați pierdut culoarul energetic. Nu aveți prestanță în exterior.

C.L.: “Este extraordinar ce a realizat România în parteneriat cu FMI în termeni de ajustare fiscală, reforme structurale adânci au fost realizate, inclusiv în sectorul energiei, dar trebuie mers mai departe.”

Reforme, legi doar pe hartie, în rest, ioc.

C.L.: “Am vorbit aseară la masă cu oamenii de afaceri și reprezentanți ai mediului de business despre inițiativele Viena 1 și Viena 2. Ar fi nevoie și de un acord Viena 3 pentru ca IMM-urile din România să aibă parte de finanțare. IMM-urile creează joburi și au nevoie de finanțare.”

Noile biruri omoară singura latură sănătoasă: IMM.

C.L: “A fost curajul și determinarea voastră de a menține acest parteneriat cu FMI, dar acum toți românii ar trebui să beneficieze de creștere economică.”

USL a mințit, e momentul ca guvernarea să opreasca minciunile electorale și să găsească soluții pentru tot românul.

C.L.: “Trebuie făcut mult în domeniul liberalizării piețelor energetice, a electricității și gazului, pe segmentul distribuției și transportului. De asemenea, pe lista priorităților este reforma companiilor de stat. Trebuie să folosiți fondurile europene.”

Nu vă pricepeți să atrageți fonduri.  Nu vreti sa opriti hotia.

În concluzie,
1.  Nu poți avea locuri de muncă noi fără creștere economică. Nu poți avea creștere economică fără a tura cele trei motoare: cerere externă, investiții și consum intern. Guvernul Ponta le-a înfundat pe ultimele două, cele care depind tocmai de noi. La rectificarea bugetară investițiile sunt o prioritate.
2. Degeaba anunți deblocarea angajărilor în sectorul public – primării, educație, sănătate, după ce ai tăiat posturile vacante și nu ai alocat banii necesari pentru salarii. Nu se poate pune în aplicare. Declarația sună bine. În practică, e inoperabilă fără plecări prealabile sau fără alocari suplimentare de fonduri la rectificare.
3. Bani la buget ai dacă merge bine economia. Or ca să repornească economia avem nevoie de curaj și vointa politică pentru relaxare fiscală, pentru depolitizare și pentru protecția angajatorilor în fața abuzurilor statului.
4. Minciuna si impostura devoreaza Romania.  Ponta este prins încă o dată cu minciuna. În data de 16 iulie 2013 FMI a publicat scrisoarea de intenție trimisă de guvernul României la 10 iunie 2013, în care autoritatile solicitau Fondului, printre altele, derogari pentru criteriile de performanță ratate. La trei zile după trimiterea acelei scrisori, premierul Victor Ponta declara public că România nu a cerut derogari instituției financiare. Iată o nouă dovadă a lipsei de respect cu care Ponta îi tratează pe români.  Dovada:  ”In view of our performance under the program supported by the IMF, the EU, and the World Bank and the corrective actions taken, the Government of Romania and the NBR request waivers on the missed performance criteria and completion of the seventh and eighth reviews.”

(sursa:  http://www.imf.org/external/np/loi/2013/rou/061013.pdf)

5. Guvernul USL născut defect și penal bagă economia în boală.  Ponta – numește 14 miniștri incompatibili, corupți și penali. Dragnea – „aranjează” referendum. Fenechiu – înfundă pușcăria. Un trio formidabil care bagă economia României în boală. Propunem Regiunea Incompetenților, să se retragă și să se conducă pe ei înșiși. Tot mai mulți spunem: „Ajunge!”. 

Andreea PAUL
Prim-vicepreședinta PDL
Deputat de Țara Oașului, Satu Mare
Comisia de Buget-Finanțe
Lector univ. dr. la Facultatea de Relații Economice Internaționale, ASE
E-mail: andreea_vass@yahoo.com
Website personal: www.andreeapaul.ro
Facebook: http://www.facebook.com/andreea.vass

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.