Acasă Economia de Dreapta Lipsită de soluții și de rezultate, doamna ministru Grapini își cere sincer...

Lipsită de soluții și de rezultate, doamna ministru Grapini își cere sincer demisia

DISTRIBUIȚI

Doamna ministru Grapini își autodenunță incapacitatea de a face treaba în fruntea țării. Declară că nu poate și că nu are influență în Guvern pentru a debloca mediul de afaceri. Demisia cred că i-ar aduce mai multă trecere la Guvern.
Mai mult, ministrul încheie declarația din cadrul dezbaterii publice dedicate IMM-urilor apoteotic: „operăm cu oameni“. Îi reamintesc rostul unui manager public: lucrează PENTRU oameni.
Dacă nu înțelegi sistemul public și nu îl cunoști, nu îl poți conduce. Nu-ți poți justifica mereu eșecul propriu punându-l pe spatele celorlalți. Pe spatele echipei tale, fie că e subordonată sau de guvernare. Or doamna Grapini doar asta știe să facă. Dacă nu reușești să-ți conduci echipa și să o ajuți să performeze, pleacă.
Vestea proastă e ca incompetența și-a arătat deja efectele. Ministrul Grapini nu a avut răspuns la niciuna din problemele reale cu care se confruntă mediul de afaceri. Singurele «realizări» ale doamnei ministru și ale USL în domeniu sunt:
1. Tentativa de furt a ajutoarelor de minimis destinate Întreprinderilor mici și mijlocii.
2. Intenția de a introduce impozitul forfetar care lovește în micile afaceri cu profituri scăzute.
3. Jalnica promovare a României la International French Travel, unul dintre cele mai importante evenimente cu profil turistic din Europa, cu 10 oameni, 5 afișe și câteva pliante. Avem o Românie sublimă și investiții inteligente care lipsesc cu desăvârșire. Cred că pentru afacerea proprie s-ar fi străduit ceva mai mult decât pentru România ca națiune.
Mediul de afaceri românesc nu se poate dezvolta sub povara birocrației stângiste a USL.
BIROCRAȚIE. 3 dintre primele 5 cele mai arzătoare probleme cu care se confruntă actorii privați sunt legate de birocrație: reglementările în privința impozitării, accesul la finanțare și birocrația guvernamentală ineficientă. Ne aflăm pe ultimul loc în UE la plata taxelor.
• INEFICIENȚA. România se află pe locul 17 în UE la povara reglementărilor guvernamentale. Munca este mult prea împovărată fiscal în România față de restul Europei.
MAI BINE NU AICI. Dificultățile de a face afaceri ne poziționează pe locul 24 în UE. Stam ceva mai bine la demaraj. Ușurința de a deschide o afacere ne plasează pe locul 16 în UE-27.
NETRANSPARENȚA PUBLICĂ. România este a șasea cea mai puțin transparentă țară din UE în elaborarea politicilor publice.
PDL a prezentat în nenumărate rânduri soluții reale pentru problemele mediului de afaceri. PDL le repetă și acum:
STOPAREA ABUZURILOR STATULUI. PDL a inițiat crearea Autorității Naționale pentru Protecția Întreprinzătorului (ANPI) ca proiect de lege în Parlamentul României.
RELAXAREA FISCALĂ într-un pachet de măsuri aflat ca proiect de lege în Parlament pentru relansarea economică și crearea de noi locuri de muncă. Susținem reducerea cotei unice la 12%; reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale în paralel cu creșterea salariului minim la 1.000 de lei. Continuarea efortului de reducere a taxelor și tarifelor parafiscale din timpul guvernării PDL este o obligație ratată de USL. PDL a reușit să înjumătățească numărul de taxe și tarife în timpul guvernării sale, în plină criză economică.
• PLATA TAXELOR MAI PRIETENOASĂ. Reducerea timpului cu plata taxelor la cel mult 3 zile pe an, față de 14 zile în prezent, este obligatorie și ar arăta mai mult respect față de cei care susțin statul român.
• TRANSPARENTIZAREA DECIZIILOR PUBLICE ?ê?£I A MODULUI DE ALOCARE A BANILOR PUBLICI.
PDL susține reducerea birocrației, creșterea libertății economice și a transparenței în România. Mai multă libertate economică și transparență înseamnă mai puțină corupție.

Andreea PAUL
Prim-vicepreședinta PDL
Deputat de Țara Oașului, Satu Mare
Comisia de Buget-Finanțe
Lector univ. dr. la Facultatea de Relații Economice Internaționale, ASE
E-mail: andreea_vass@yahoo.com
Website personal: www.andreeapaul.ro
Facebook: http://www.facebook.com/andreea.vass

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.