Acasă Economia de Dreapta Taxarea excesivă a lui Ponta nu corectează erorile de guvernare

Taxarea excesivă a lui Ponta nu corectează erorile de guvernare

DISTRIBUIȚI

USL propune României, pe marginea prăpastiei, două variante: creșterea cotei unice la 22% și reintroducerea impozitului diferențiat pe venit.
Soluția PDL arată încă o dată drumul drept: relaxare fiscală prin reducerea cotei unice la 12%, în paralel cu reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale, creșterea salariului minim la 1.000 lei și scutirea de la impozit a profitului reinvestit.
Noua bombă demagogică USL este creșterea cotei unice la 22% în paralel cu reducerea TVA la 22%. USL este maestru al măsurilor pe termen scurt în propriul avantaj și al lipsei de orizont în ceea ce privește soarta românilor pe termen mediu și lung.  Prin această manevră, USL ar scoate de la români și de la firme cu 12 miliarde de lei mai mult decât a reușit să colecteze la bugetul de stat anul trecut (cu peste 4 miliarde de lei mai mult de la firmele românești și cu aproape 8 miliarde lei în plus de la români). În schimb, ar lăsa economiei, prin reducerea TVA, numai 4,2 miliarde lei comparativ cu nivelul colectat în 2012. Prin urmate, creșterea cotei unice cu 6 puncte procentuale și diminuarea TVA cu 2 puncte procentuale ar aduce un plus de aproximativ 8 mld. lei la buget pe termen scurt. Dar analiza trebuie făcută pe termen mediu și lung. Atunci USL ar vedea că de fapt prin această măsură nu va face altceva decât să blocheze economia și să crească numărul de șomeri. Bulgaria a redus povara pe muncă, impozitul pe profit este de numai 10%. Asta este soluția și pentru România. PDL a spus-o în nenumărate rânduri și o repetă și acum: România are nevoie de relaxare fiscală prin reducerea cotei unice la 12%, în paralel cu reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale, creșterea salariului minim la 1.000 lei și scutirea de la impozit a profitului reinvestit. O povară fiscală pe muncă mai mică incurajează investițiile, crearea de locuri de muncă și, în final și creșterea consumului.
De aceea, trag un serios semnal de alarmă asupra intenției criminale pe care o are acum guvernul USL. Nu omorâți IMM-urile, ci ajutați-le să prospere. Nu gândiți doar pe termen scurt, faceți-o pe termen lung. Nu puneți interesele personale în fața intereselor țării. NU MAJORAȚI COTA UNICĂ!
USL are însă un plan de rezervă: reintroducerea impozitului diferențiat pe venit. O altă măsură nefastă pentru economie. Revenirea la cotă diferențiată de impozitare ar avea ca efect principal creșterea birocrației și a evaziunii fiscale, la fel ca în epoca Năstase. De asemenea, renunțarea la cota unică ar duce la încurajarea muncii la negru, reducerea veniturilor bugetare, reîntoarcerea la sistemul bazat pe consum în dauna celui pe investiții, creșterea costurilor de administrare sau îngreunarea sistemului de colectare. În plus, ieșirea din sistemul cotei unice în blocul central și est european ar crea un dezavantaj competitiv semnificativ, greșeală pe care România ar trebui să o evite. Bulgaria, Letonia, Lituania, Macedonia aplică deja cote unice mai mici decât o face România. De la introducerea cotelor unice, tendința în regiune a fost de reducere a impozitului pe venit și nu de majorare, cu excepția Ucrainei și Georgiei. Însă și aceste două state au majorat cota de impozitare la niveluri mult inferioare decât cele propuse de USL.
Prin urmare, PDL solicită renunțarea la ideea reintroducerii impozitului diferențiat și păstrarea cotei unice, ca semn al predictibilității fiscale.
De ce s-a gândit USL la modificarea cotei unice? Pentru că este singura soluție pe care USL o poate servi românilor la căderea cu aproape 4 miliarde lei a veniturilor bugetare față de nivelul estimat la începutul anului. USL nu înțelege că o economie trebuie stimulată și nicidecum sufocată. Prin urmare, taxează tot ce prinde pentru a mai strânge niște bănuți la bugetul de stat, neținând cont de efectele negative provocate pe termen lung.
Cum a reușit USL să obțină venituri bugetare mai mici decât nivelul estimate la începutul anului, în condițiile unei creșteri economice prognozate la aproape 2% și a extinderii bazei de impozitare în acest an? Vă voi prezenta în continuare cele cinci erori ale guvernării USL care au dus la această situație:
1. Estimările au fost mult prea optimiste pentru acest an. 
Diletantismul miniștrilor de buget și finanțe, nepriceperea Premierului, costa România. Acest cost e plătit de români. Nu sunt bani pentru școli, spitale sau drumuri.  Puterea de cumpărare scade vizibil. Guvernul Ponta creează zilnic haos financiar, taxe și impozite, apoi se așteaptă ca românul să-și dea sufletul să plătească. A creat plus valoare în vreun domeniu Guvernul Ponta? Nu, atunci de unde să plătească românul, de ce să susțină un guvern incapabil? Disputele coaliției guvernamentale sunt în jurul taxării, nu al unui proiect de țară. Nu știa Guvernul ca veniturile bugetare scad de când a pornit cruciada împotriva românului, împotriva afacerilor lui? Să credem că PNL-ul, care are prin dl. Chițoiu portofoliul finanțelor, l-a mințit pe Prim ministrul Ponta? Să se fi ajuns în acest moment ca membrii guvernului să se mintă între ei? Posibil, după lungul șir de promisiuni electorale neonorate, astăzi membrii USL nu mai știu pe cine să mintă.
2. Proasta colectare a taxelor și  explozia evaziunii fiscale. 
Tendința negativă a fost semnalată de Consiliul Fiscal încă din raportul pe execuția bugetară a anului 2012. În realitate, cei mai mari evazioniști fiscali sunt finanțatorii partidelor politice din USL și de aici vine penibila colectare a taxelor în România. Doar din TVA-ul necolectat pierdem 10 mld. euro anual, adică echivalentul unui plus de 100 euro pe lună la fiecare pensionar și la fiecare salariat al statului roman. Ne mai ajung și pentru construcția a 350 km de autostradă pe an, e adevărat, fără șpagă.
3. Diminuarea semnificativă a investițiilor publice și creșterea cheltuielilor cu personalul bugetar. 
Fără investiții o economie moare. Schimbarea filosofiei bugetare de dreapta, axată pe stimularea investițiilor și crearea de locuri de muncă, cu politicianismul de stânga, centrat pe taxe și în care sunt favorizate cheltuielile cu birocrația și funcționarea statului, a dus la creșterea șomajului și a firmelor intrate în insolvență, la scăderea profiturilor în mediul privat și la căderea investițiilor străine directe cu peste o treime în acest an.
4. Ineficiența investițiilor publice și sufocarea politică a companiilor de stat. 
Mult mai puține față de anul trecut, se dovedesc că nu excelează nici în calitate. Nu au generat efectele benefice multiplicatoare dorite asupra economiei. Despre relansare economică nu putem vorbi.
USL are bani pentru clientela de partid dar nu are bani pentru alocațiile copiilor. Guvernul a crescut veniturile clientelei politice catapultate în consiliile de administrație și în adunările generale ale acționarilor din companiile de stat, în O.U.G. nr. 26/2013. PDL le-a limitat la 1% din salariul unui secretar de stat în plină criză economică. USL le-a crescut la 25% din salariul unui director general, fără niciun criteriu de performanță atașat, fără să depolitizeze acest sector hăituit politic și furat până la faliment. De unde venituri la buget?
5. USL a cerut românului să susțină risipa cheltuielilor publice și o mafie politică, nu un set de măsuri reformatoare.
Să vă dau câteva exemple concrete. Guvernul nu a găsit 7 milioane euro necesare pentru retehnologizarea Institutului Național de vaccinuri Cantacuzino, pentru a produce vaccinuri ieftine la nivel național, dar cumpără din import vaccinul necesar bebelușilor, hexavalent, pentru 28 milioane euro fără TVA, conform licitației închise pe 19 octombrie 2013. De patru ori mai mult. O altă gravă eroare cu premeditare a vicepremierului Dragnea ține de abrogarea deciziei guvernului PDL din 2010 de a limita actele adiționale la 10% din valoarea contractului, prin care cresc prețurile unor lucrări cu bani publici. Se traduce imediat în costuri mai mari pentru stat, contestații și lucrări publice blocate, licitații cu prețuri trucate. Oricine poate să se prezinte cu un preț foarte mic pentru o lucrare și mizează pe faptul că va câștiga ușor diferența de bani prin actele adiționale.

Andreea PAUL
Prim-vicepreședinta PDL
Deputat de Țara Oașului, Satu Mare
Comisia de Buget-Finanțe
Lector univ. dr. la Facultatea de Relații Economice Internaționale, ASE
E-mail: andreea_vass@yahoo.com
Website personal: www.andreeapaul.ro
Facebook: http://www.facebook.com/andreea.vass

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.