Acasă Economia de Dreapta USL este un sac fără fund de minciuni și neputințe. Astăzi, etapa...

USL este un sac fără fund de minciuni și neputințe. Astăzi, etapa pe gaze și energie electrică

DISTRIBUIȚI

În timpul guvernării PDL prețurile la gaze au scăzut. USL, cu Guvernul său slab și mincinos, a acceptat creșterea devastatoare a prețurilor pentru energie. Românul este ars la buzunar. Economia este încremenită. Ponta nu-și apără poporul. Românul este gâtuit de taxe, impozite și de creșterea prețurilor.

Adevărul:

PDL nu a acceptat condițiile impuse de FMI privind creșterea prețurilor la energie. USL a făcut-o și a oferit cadouri otrăvite românilor. Creșterea prețurilor la energie este rezultatul direct al negocierilor guvernului USL.

În realitate:

• Sub guvernarea PDL, prețul gazelor pentru consumatorii casnici a scăzut cu 10%, raportat la puterea de cumpărare a românilor; Sub guvernarea USL a crescut cu 4,4%.
• La energie electrică prețurile au crescut cu 5,5% pentru consumatorii casnici sub guvernarea USL, doar în al doilea semestru din 2012 raportat la puterea de cumpărare a românilor – mult peste creșterea de 4,6% înregistrată sub toată guvernarea PDL de 3 ani de zile.

Dovada:

În scrisoarea de intenție semnată în timpul guvernării PDL, din 28 februarie 2012, Premierul Emil Boc a refuzat condițiile impuse de FMI și a cerut condiții mai laxe pentru români, ținând cont de condițiile economice dificile și de nivelul de trai la jumătatea celui european.
PDL: „Pachetul va include o foaie de parcurs pentru eliminarea treptată a prețurilor reglementate pentru consumatorii industriali și consumatorii casnici și măsuri de protejare a consumatorilor vulnerabili“.

28 februarie 2012, România: Scrisoarea de intenție cu FMI

USL nu recunoaște, dar s-a angajat ferm în scrisoarea de intenție din 8 iunie 2012 adresată FMI că va crește accelerat prețurile la energie și gaze:
USL: „Am aprobat de asemenea o foaie de parcurs pentru dereglementarea prețurilor la gaze, ce vizează liberalizarea totală a prețurilor la gaze pentru consumatorii industriali până la 1 ianuarie 2015, și pentru consumatorii casnici până la 1 octombrie 2018“. 

12 septembrie 2012, România: Scrisoarea de intenție cu FMI

USL: „Am elaborat și transmis FMI, CE și BM un proiect de foaie de parcurs pentru eliminarea treptată a prețurilor reglementate la gaze naturale“.

8 iunie 2012, România: Scrisoarea de intenție cu FMI

Implicațiile creșterii prețurilor la energie și gaze asupra românilor: ?ê?£OC și GROAZĂ 

Sub guvernarea USL, factura la gaze s-a scumpit cu 5% la consumatorii casnici și cu peste 21% la consumatorii indus­triali până în prezent. Prețul la gaze a crescut prima oară sub guvernarea USL la 15 septembrie 2012 cu 5% pentru consumatorii casnici și cu 10% pentru cei non-casnici. Apoi au urmat scumpiri consecutive ale prețului la gaze cu 5% pentru consumatorii industriali la 1 februarie 2013, și cu 5% de la 1 aprilie 2013. În acest an vor urma două noi valuri de scumpiri: cu 8% pentru consumatorii casnici și cu 5% pentru cei industriali de la 1 iulie 2013; cu 2% pentru consu­matorii casnici și cu 3% pentru cei industriali de la 1 octombrie 2013.
În anul 2014, gazele se vor sumpi cu încă 18% pentru consumatorii industriali și cu 10% pentru cei casnici. În următorii 4 ani, consumatorii casnici vor resimți 16 noi valuri de creșteri conform calenda­rului de liberalizare. Creșterea anuală va fi de 12% (Anexa 1).
Sub guvernarea USL, factura la energie electrică s-a scumpit cu peste 15% la consumatorii casnici și cu peste 13% la consumatorii industriali. În anul 2012 energia electrică s-a scumpit cu 5% la 1 iulie 2012 pentru toate tipurile de consumatori și cu 2-3% la 1 septembrie 2012 pentru consumatorii non-casnici. Apoi, chiar în prima zi a anului 2013, energia electrică s-a scumpit cu încă 10% pentru toate tipurile de consumatori ca urmare a recunoașterii de către ANRE a unor costuri mai mari de producție, precum și a suplimentării ajutorului acordat de stat producătorilor de energie regenerabilă.
Conform calendarului aplicat de USL, liberalizarea pieței de energie electrică se va încheia la sfârșitul anului 2013 pentru consumatorii industriali și la finele anului 2017 pentru cei casnici. Iar la gaze pentru consumatorii industriali la sfârșitul anului 2014, iar pentru consumatorii casnici la sfârșitul anului 2018 (Anexa 1).
USL nu înțelege nimic din funcțio­narea și rolul economiei de piață. Concret, ridic întrebarea la care românii așteapă un răspuns: De ce Guvernul USL a acceptat  creșterea prețurilor la energie atâta timp cât  însuși ministrul delegat pentru  energie, Niță, declara în luna mai 2013 că: „avem o supraproducție de energie și nu o consumă nimeni“?
USL lovește direct în nivelul de trai și puterea de cumpărare a românilor. Românii suportă prețuri mai mari la toate produsele consumate. Inflația anuală a crescut la 5,3% în aprilie 2013.
Consecințele imediate ale asumării și adoptării acestui calendar sunt frânarea dezvoltării economice a României și scăderea accelerată a competitivității țării noastre:
• Impactul asupra economiei româ­nești este mult mai puternic decât în alte state europene pentru că intensitatea consumului energetic este de aproape 3 ori mai mare decât media UE. Concret, în România sunt necesare 0,4 tone echivalent petrolier pentru a obține un euro din PIB față de media UE unde se consumă doar 0,15 tone echivalent petrolier pentru a obține un euro din PIB. România are a treia cea mai mare inten­sitate energetică din UE, după Bulgaria și Estonia.
• Economia românească este încre­menită, iar consumul de energie a scăzut la recorduri istorice în luna mai 2013.
• Producția internă de energie a scăzut cu 6,1%, iar importurile cu 25% în primele 4 luni ale anului 2013, față de aceeași perioadă a anului precedent.
• Producția industrială a stagnat în 2012 și pierdem semnificativ din compe­ti­tivitate din pricina creșterii prețului la energie.
• ?ê?£omajul ia amploare în România. Numărul de șomeri înregistrați la ANOFM a depășit 465 mii în luna aprilie 2013, în creștere cu peste 41 mii persoane față de aceeași lună a anului precedent.
• România are cel mai mare număr de firme intrate în insolvență în anul 2012 din Europa Centrală cu peste 23 600 de firme. Prognozele indică creșterea cu 10% a numărului de insolvențe în 2013.
• Sub guvernare USL se accentuează discriminările de preț și discrepanțele dintre facilitățile acordate capitalului autohton și cel străin. De exemplu, OMV Petrom este sprijinit de guvern printr-o Ordonanță de Guvern să folosească gaz intern pentru producerea de curent electric în centrala de cogenerare de înaltă eficiență de la Brazi. De asemenea, distribuitorii Gaz de France și E.ON se bucură de facilitatea de a furniza gaz numai din intern, atât pentru consumatorii vulnerabili, cât și pentru micii consu­matori casnici și non-casnici. În același timp, producătorii români din industria chimică, siderurgică sau metalurgică, dau oameni afară sau, mai grav, sunt aflați în insolvență sau în întreruperi ale activității, chiar faliment, din cauza creșterii prețu­rilor la gaze din intern. Ei sunt trimiși să consume energie din import la prețuri mult mai mari.
Ținând cont de efectele negative rezul­tate din aplicarea calendarului prevăzut de foaia de parcurs pentru libera­lizarea prețurilor la energie electrică, dar mai ales la gaze, în condițiile lipsei ajutorului de stat, PDL solicită:
1. Eliminarea prețurilor discrimi­natorii aplicate capitalului autohton și celui străin.
2. Renegocierea prețurilor regle­mentate în condițiile nerealizării creșterii economice stabilite și a creșterii defici­tului bugetar, în condițiile absenței capi­talului necesar pentru  modernizarea și eficientizarea tehnologică a industriilor mari consumatoare de energie electrică și gaze.
3. În condițiile nerealizării punctului numărul 2, PDL propune guvernului USL, FMI, Băncii Mondiale, Comisiei Europene și Parlamentului European o analiză comună privind situația econo­mică a industriei românești și a consu­matorului vulnerabil în vederea intro­ducerii unor reglementări pentru a li se permite acestora obținerea unor facilități comerciale. Acestea sunt menite să protejeze marii consumatori de energie electrică și gaze, cazurile sociale și consumatorii vulnerabili, în condițiile unui program de liberalizare acceptabil și sustenabil pentru economia și societatea românească.

Andreea PAUL
Vicepreședinta PDL
Deputat de Țara Oașului, Satu Mare
Comisia de Buget-Finanțe
Lector univ. dr. la Facultatea de Relații Economice Internaționale, ASE
E-mail: andreea_vass@yahoo.com
Website personal: www.andreeapaul.ro
Facebook: http://www.facebook.com/andreea.vass

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.