Home Economic-Financiar Avicultura romaneasca, in prag de colaps

Avicultura romaneasca, in prag de colaps

DISTRIBUIŢI

Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit ieri, la Palatul Victoria, cu reprezentantii crescatorilor de pasari. Intalnirea a fost convocata in contextul situatiei financiare critice in care au ajuns proprietarii de ferme avicole, care inregistreaza pierderi uriase de pe urma crizei gripei aviare si nu mai pot sa ramburseze creditele luate de la banci pentru dezvoltarea afacerilor.

Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania, ne-a declarat ca patronii de ferme i-au prezentat premierului situatia -neagra- in care se afla. -Am ajuns sa vindem abia 15-20% din productie. Intalnirea cu premierul a fost doar una de lucru, in care am vrut sa-i prezentam in ce situatie ne aflam. Nu am estimat inca pagubele totale, dar speram ca putem miza pe ajutorul executivului-, ne-a declarat Van. Acesta a precizat ca in cadrul discutiei a fost abordat si subiectul subventiilor care urmeaza sa fie acordate sectorului de crestere a pasarilor.

Intentia de a acorda subventii suplimentare acestui sector, precum si posibilitatea majorarii taxelor vamale pentru importurile de carne de pasare au fost anuntate, pentru prima data, la finele saptamanii trecute. Purtatorul de cuvant al guvernului, Oana Marinescu, a declarat la acea data ca -guvernul va lua o astfel de decizie in curand-.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.