Acasă Economic-Financiar Berceanu vrea 101 km de autostradă în 2010

Berceanu vrea 101 km de autostradă în 2010

DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat, ieri, că în 2010 ar putea fi recepționați 101 kilometri de autostradă, dacă va exista finanțare. „Atâta vreme cât nu vor fi finanțări corespunzătoare, nu vor putea fi schimbări apreciabile în ceea ce privește infrastructura de transport. Dacă sunt puțini bani, îi vom da acolo unde putem să terminăm lucrările începute“, a afirmat Berceanu, la audierile comisiilor parlamentare de specialitate pentru un nou mandat de ministru al Transporturilor. Defalcat, cei 101,46 kilometri reprezintă 12 kilometri din tronsonul București-Moara Vlăsiei, 42,5 kilometri tronsonul Moara Vlăsiei-Ploiești, centura Sibiu în lungime de 17,56 kilometri, 9,4 kilometri din tronsonul Turda-Gilău al Autostrăzii Transilvania, doi kilometri din viaductul de la Suplacu de Barcău și 18 kilometri de la Dolea-Sarsig (județul Bihor) din Autostrada Transilvania.
În 2010, Ministerul Transporturilor intenționează să efectueze lucrări de construcție a autostrăzilor pe 508,16 kilometri, să lucreze la 12 centuri ocolitoare, respectiv 205 kilometri, și să finalizeze modernizarea a 855 kilometri de drumuri naționale. Astfel, urmează ca în 2010 să fie finalizate centurile Timișoara, Iași, Oradea, Cluj Est, București Nord și pasajele de pe șoseaua Ploiești Vest.
Necesarul de fonduri pentru întreținerea drumurilor naționale în 2010 este de 2,25 miliarde lei, din care de la bugetul de stat 1,26 miliarde lei, venituri proprii 935 milioane lei și credite externe 59 milioane de lei.
Radu Berceanu (PD-L) a primit, ieri, aviz favorabil pentru funcția de ministru al Transporturilor și Infrastructurii, din partea comisiilor parlamentare de specialitate, cu 39 de voturi „pentru“, 17 „împotrivă“ și o abținere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.