Acasă Economic-Financiar Complicii lui Nicolae la fraudarea SNTR

Complicii lui Nicolae la fraudarea SNTR

DISTRIBUIȚI

Suntem in masura sa demonstram, in cele ce urmeaza, complicitatea, chiar duplicitatea functionarilor din Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor la manevrele facute prin distributia de tip -capusa- practicata la SNTR-ul lui Ioan Niculae. Concret, detinem dovezi materiale asupra dezinformarii si manipularii opiniei publice, practicate de Nicolae Istudor, fost director general al SNTR si mana dreapta a ministrului Ilie Sarbu. Acesta ne-a mintit in fata, in plina conferinta de presa la MAAP, ca societatea pe care a condus-o – -Tutunul Romanesc- – nu ar fi avut, vezi Doamne, nici o relatie cu SMK, firma care incasa comisioane grase de la distribuitorii de tigarete in contul unor fictive servicii de consultanta. In realitate, Istudor, omul de incredere al ministrului agriculturii, a avut o colaborare extrem de apropiata cu firma care functiona in sediul InterAgro.

A avut Istudor -ordin de sus- sa minta presa?

-De asemenea, SMK nu are contract cu SNTR, nu are nici o legatura cu societatea, nici nu au fost depuse contestatii, nici la conducerea executiva, nici la Consiliul de Administratie, ca ar exista un contract colateral sau nu stiu cum s-a scris in ziar (n.r. – in ziarul -Curentul-)-, a declarat Niculae Istudor intr-o conferinta de presa organizata luna trecuta la sediul Ministerului Agriculturii si Padurilor. Afirmatia poate fi si citita -oficial- pe site-ul MAAP, la adresa -www.maap.ro-, la rubrica Conferinta de presa din 14.05.2002.

Ne exprimam profunda indoiala atat vizavi de sintagma -nu stiu cum s-a scris in ziar- – unde fusese relatat adevarul 100%, cat si de restul declaratiei directorului mincinos, in fata caruia si baronul Munchaussen ar pali de invidie. Nu numai ca omul numit sau sprijinit de Ilie Sarbu in ocuparea de posturi-cheie (mai intai director general al SNTR si membru in Consiliul de Administratie la Agentia Domeniilor Statului, in prezent director al Directiei Inspectii din MAAP plus membru in Consiliul de Administratie la -Tutunul Romanesc-) a citit cat se poate de atent -cum s-a scris in ziar-, dar a mai avut si tupeul sa-i minta in fata pe reprezentatii mass-media.

Pentru ca Istudor a semnat destule acte chiar direct cu -SMK Marketing si Distributie SRL-, astfel incat sa-si poata aminti de relatia cu firma care -a supt- miliarde din tranzactiile cu tigari romanesti.

-Mana dreapta- a lui Sarbu a avizat contractele -capusa-

La data de 8 ianuarie 2002, -Tutunul Romanesc- si SC -SMK Marketing si Distributie SRL- au semnat un contract de distributie de tigarete pentru luna ianuarie pentru 2,5 milioane de pachete de tigari. Contractul a fost semnat de Nicolae Istudor si alti trei directori pentru SNTR si de fostul administrator al SMK, Octavian Banica, inlocuit recent cu un unchi al lui Ioan Niculae. Contractul cu SMK are nu una, ci 5 (cinci) semnaturi ale lui Istudor, acesta lasandu-si autograful pe fiecare pagina a contractului, plus anexele. Nereusind probabil sa vanda toate tigarile, SMK a incheiat la sfarsitul lunii (28 ianuarie) un contract prin care SNTR urma sa depoziteze tigarile proprietatea SMK pentru o chirie de doi bani (cate 2 dolari/zi pentru 20.000 de pachete). Si acest contract a fost semnat, pentru SNTR – ca depozitar, de Nicolae Istudor, dar si de Ion Botis, nimeni altul decat nasul copilului lui Ioan Niculae, in calitate de director de marketing al SNTR.

Cu ce se ocupa de fapt acest SMK? Asa cum am mai relatat, inainte de sosirea la masa bucatelor din SNTR a firmei InterAction, comisionul platit de firmele de distributie de tigarete (5% din vanzari) era achitat catre societatea SMK pentru niste asa-zise servicii de consultanta. -Nici nu au fost depuse contestatii, nici la conducerea executiva, nici la Consiliul de Administratie, ca ar exista un contract colateral-, a declarat Istudor, in calitate de oficial al ministerului condus de Ilie Sarbu. Pai cum sa fie depusa vreo contestatie la conducerea executiva a SNTR, cand chiar -Tutunul Romanesc- era societatea care tinea -contabilitatea- platilor pentru serviciile de -marketing si consultanta-? In contractele incheiate intre distribuitori si SMK scrie explicit: -Art. 4. Pretul prestatiei este de 5% (cinci procente) din valoarea marfii livrate pe luna precedenta, valoare confirmata de SNTR-. Iar oamenii lui Istudor din SNTR au confirmat, luna de luna, SMK-ului, ce livrari de tigarete s-au facut, pentru ca nu care cumva societatea lui Niculae sa primeasca mai putin decat -pretul corect-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.