Acasă Economic-Financiar Creșterea accizei la carburanți, direct proporțională cu avansul insolvenței transportatorilor

Creșterea accizei la carburanți, direct proporțională cu avansul insolvenței transportatorilor

DISTRIBUIȚI

Introducerea unei accize de 7 eurocenți la litrul de carburant este total nepotrivită în acest moment și reprezintă o amenințare gravă și permanentă pentru stabilitatea industriei de transport, ajunsă la limita toleranței si suportabilității, potrivit UNTRR.
"Transportatorii rutieri s-au transformat în ultimii ani în victime reale ale unui trend anual de creștere a prețurilor la carburanți într-o Românie în care transporturile, depozitarea și logistica reprezintă 10% din PIB. Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) trage din nou un semnal de alarmă pentru înfrânarea majorării prețurilor, fenomen ce dirijează inevitabil, prin componenta de transport, creșterea prețurilor finale ale tuturor produselor de pe piață pentru consumatori. Considerăm că prevederea introducerii unei accize de 7 eurocenți la litrul de carburant este total nepotrivită în acest moment și dorim să menționăm că aceasta reprezintă o amenințare gravă și permanentă pentru stabilitatea unei industrii cu un impact atât de puternic asupra economiei", se arată într-un comunicat transmis de UNTRR.
Industria transporturilor a ajuns la "limita toleranței si suportabilității", astfel că orice majorare a costurilor trebuie să fie transmisă integral și imediat clienților sau beneficiarilor, evitându-se în acest mod dezechilibrul unui întreg sistem logistic, potrivit asociației.
"Precizăm că orice sumă care se dorește a fi colectată din prețul carburanților nu poate fi obținută decât ca acciză direct în bugetul de stat. Fondurile speciale nu sunt admise în Europa, astfel încât o eventuală alocare a sumelor colectate din majorarea accizelor pentru proiecte de infrastructură nu poate fi făcută decât prin bugetul de stat. Acest fapt demonstrează că orice enunț prin care se menționează că banii colectați prin mărirea accizei urmează să fie atribuiți într-un fond special destinat investițiilor în infrastructura rutieră este una falsă și nefondată", se spune în comunicat.
Dezvoltarea infrastructurii ar trebui să constituie subiectul parteneriatului public – privat într-o formă autentică, și nu folosind ca soluții binecunoscutele "tertipuri românești", arată UNTRR, care atrage atenția că sumele ar trebui să fie adunate din taxarea unei rețele de autostrăzi existente, nu "închipuite".
Astfel, orice taxă suplimentară aparută înainte de a conecta Capitala cu rețeaua de autostrăzi din Europa devine inacceptabilă și total nejustificată, consideră reprezentanții transportatorilor rutieri.
"Guvernul român ar trebui să se gândească serios să ofere servicii pentru care, ulterior, să solicite taxe. Un Guvern al unei țări care activează într-o economie de piață ar trebui să se ghideze după un cumul de repere clare față de taxarea pentru serviciul oferit. Spre exemplu, utilizatorul autostrăzilor ar trebui să plătească pentru utilizare pe kilometru și proporțional cu nivelul de emisii poluante. (…)Solicităm Guvernului României o conștientizare a consecințelor negative care vor apărea ca urmare a creșterii accizei la carburanți și care vor afecta pe termen lung transportatorii rutieri din România și implicit întreaga economie a țării", se mai spune în comunicat.
UNTRR este o organizație profesională și patronală neguvernamentală, fondată în 1990, care a înregistrat de la înființare până în prezent peste 13.000 de membri – operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane.
Guvernul va introduce acciza de 7 eurocenți la litrul de carburant, benzină sau motorină, banii astfel colectați urmând să fie vărsați într-un fond special destinat investițiilor în infrastructura rutieră.

Dan Marin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.