Acasă Economic-Financiar Neacordarea primei de porc ii asmute pe sindicalisti impotriva Cristestilor

Neacordarea primei de porc ii asmute pe sindicalisti impotriva Cristestilor

DISTRIBUIȚI

Nemultumiti de nerespectarea contractului colectiv de munca si, in mod special, de faptul ca anul acesta nu vor beneficia de prima de porc, sindicalistii de la Uzina de Produse Sodice Ocna Mures (UPSOM) din judetul Alba au amenintat ieri ca vor picheta sediul societatii.

-Ceea ce se intampla la SC BEGA UPSOM SA, societate aflata in proprietatea cunoscutilor frati Cristescu de aproape trei ani, sfideaza orice legi ale normalitatii si ale bunului-simt. Desi exista un contract colectiv de munca negociat indelung, semnat si inregistrat, intre sindicat si patronat, acesta a devenit un obiect de decor pentru domnii Marius si Emil Cristescu, care-l incalca de cate ori au chef-, se arata intr-un comunicat dat publicitatii ieri de sindicatul din cadrul intreprinderii.

Prin contractul colectiv de munca, cele doua parti convenisera acordarea unei prime de porc in valoare de un milion de lei pentru fiecare angajat, lucru care insa nu se va intampla, dupa cum sustin sindicalistii. Ba, mai mult, potrivit comunicatului, patronii ar fi declarat ca -ar fi sinucigasi daca ar acorda aceasta prima-. Aceasta cu toate ca, potrivit aceleiasi surse, BEGA UPSOM SA a realizat pe primele 11 luni din anul curent un profit de 26,7 miliarde de lei, ceea ce inseamna mai bine de 800.000 de dolari.

O alta nemultumire a angajatilor de la uzina fratilor Cristescu este legata de faptul ca au fost chemati la lucru chiar de Ziua Nationala a Romaniei – 1 Decembrie.

In consecinta, sindicalistii vor iesi in strada cu un colind mai putin conformist, si anume vor picheta sediul societatii in perioadele 22 – 24 si 29 – 31 decembrie. -Daca nu s-a vrut sa mergem cu colindul, vom merge cu un altfel de urari-, spun sindicalistii.

UPSOM a fost cumparata de pe piata de capital (Rasdaq), in urma cu trei ani, de catre grupul Bega, detinut de fratii timisoreni Marius si Emil Cristescu. Acestia, prin intermediul firmei Bega Com, au mai cumparat recent o alta unitate din industria sodei, si anume Uzinele Sodice Govora din judetul Valcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.