Acasă Economic-Financiar Nexans va produce cabluri in Romania pentru toata Europa Centrala si de...

Nexans va produce cabluri in Romania pentru toata Europa Centrala si de Est

DISTRIBUIȚI

Producatorul de cabluri Nexans – fosta companie Alcatel Cable – intentioneaza ca prin productia realizata in Romania sa acopere piata Europei Centrale si de Est, a declarat, luni seara, in cadrul unei intalniri cu presa, Gunter Machledt, unul dintre presedintii companiei. -Trebuie sa ai o fabrica a carei productie sa acopere zece tari. Nu exista nici un stat in care un investitor sa vina cu un astfel de proiect doar pentru piata interna. In afacerea cu cabluri, principalele programe de investitii vor fi in Europa Centrala si de Est, unde ne-am mutat pentru a-i urma pe clientii nostri-, a spus Machledt.

Nexans a deschis, in anul 2000, la Arad, o fabrica destinata producerii de cabluri pentru automobile, investitie care s-a ridicat pana in prezent la circa 3,5 milioane de euro. Oficialul companiei afirma ca, pentru anul 2003, sunt programate investitii la fabrica de la Arad in valoare de aproximativ sapte milioane de euro.

Machledt a adaugat ca pentru Nexans este important ca distanta dintre locul de productie si client sa fie cat mai mica, intrucat costurile de transport pentru unele produse pot ajunge pana la 8% din valoarea acestora. El a recunoscut ca unul din motivele pentru care firma a ales sa produca in Romania este si faptul ca resursele umane autohtone sunt mai ieftine decat in alte state din zona.

Compania a inchis, in ultimii ani, deoarece piata era -saturata-, cinci fabrici in Germania, patru in Franta, doua in Belgia si una in Italia. In ceea ce priveste proiectele derulate de companie in Romania, Nexans a semnat anul trecut un contract, pe trei ani, pentru furnizarea de cabluri pentru RomTelecom, in valoare de 22 milioane de euro. Firma a semnat, in luna aprilie a acestui an, un alt contract prin care va livra pentru Unitatea II Cernavoda cabluri speciale, in valoare de 12 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.