Acasă Economic-Financiar Românii au cheltuit 1,58 miliarde de lei pe produse de lux în...

Românii au cheltuit 1,58 miliarde de lei pe produse de lux în 2013

DISTRIBUIȚI

Românii au cheltuit peste un miliard și jumătate de lei pe produse de lux în 2013. O sumă impresionantă, totuși în scădere ușoară comparativ cu anii precedenți, din cauza crizei financiare.
Românii sunt dispuși să plătească sume mari de bani pentru hainele de designer, băuturi fine, bijuterii, ceasuri, gadgeturi, cosmetice și chiar trabucuri de lux. Consumatorii români caută brandurile cu notorietate, astfel că multe dintre achiziții sunt făcute în funcție de producător. Deși în general, piața a fost lovită de criză, în ultimii ani, au existat și categorii de produse în cazul cărora vânzările au crescut. Este cazul băuturilor alcoolice de lux sau a instrumentelor de scris. Românii au cheltuit peste 27 de milioane de lei anul trecut pentru stilouri și pixuri fabricate de producători renumiți, cu 3 procente mai mult față de 2012.
Trebuie menționat însă că valoarea pieței de lux din România nu reprezintă suma totală pe care o cheltuie românii pe bunuri de lux. Mulți dintre iubitorii brandurilor de renume preferă să meargă la cumpărături peste granițe, în capitalele modei, precum Paris, Milano sau New York.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.