Home Educație Burse de cercetare pentru studii postdoctorale

Burse de cercetare pentru studii postdoctorale

DISTRIBUIŢI

Ministerul Educatiei si Cercetarii si Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din invatamantul Superior anunta scoaterea la concurs a 15 burse de cercetare pentru studii postdoctorale cu durata de 12 luni, din care sase luni in Olanda si sase luni in Romania.

Bursele sunt oferite de catre Ministerul Educatiei, Culturii si Stiintei din Olanda in cadrul unui program de burse postdoctorale oferite Romaniei si Bulgariei. Programul va fi implementat de Organizatia Olandeza pentru Cercetare Stiintifica pentru partea olandeza si de CNCSIS pentru partea romana.

Managementul si administrarea programului vor fi asigurate de Unitatea Executiv pentru Finantarea Invatamantului Superior si a Cercetarii Stiintifice Universitare.

Programul isi propune sa stimuleze tinerii cercetatori din Romania sa-si efectueze stagiile postdoctorale in tara si sa-i implice in circuitul stiintific international.

Printre obiectivele programului se numara dezvoltarea carierei tinerilor cercetatori prin implicarea in circuitul stiintific international, stabilizarea pozitiei cercetatorilor tineri si continuarea cercetarilor in tara, stabilirea de contacte cu echipe de cercetare internationale, cresterea reputatiei si crearea de oportunitati pentru stabilirea de contacte pentru cercetari viitoare.

Candidatul trebuie sa aiba varsta maxima de 35 de ani, sa fie doctor in stiinte, sa fie cetatean roman, sa aiba rezidenta permanenta in Romania si sa aiba cunostinte foarte bune de limba engleza. Aplicantul trebuie sa semneze un acord prin care se obliga sa se intoarca in Romania dupa efectuarea stagiului in Olanda.

Dosarele vor fi evaluate in functie de excelenta stiintifica a propunerii, originalitatea propunerii de cercetare, claritatea si calitatea planului de lucru, publicatiile aplicantului – publicatiile internationale vor avea un punctaj mai mare. Termenul-limita de depunere a dosarelor, in patru exemplare (inclusiv in format electronic) este 16 mai 2003.

Informatii suplimentare, formularul de aplicatie si calendarul competitiei pot fi gasite pe pagina web a CNCSIS – www.cncsis.ro/granturi/informatii competitii/burse olanda.

Persoana de contact: Laura Apostol – sef departament finantare cercetare / tel.: 021-3071930 / fax: 021-3071939 / email: fellowships@cncsis.ro

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.