Acasă Educație Carpathian Garden – duminică seară, la Godot Café-Teatru

Carpathian Garden – duminică seară, la Godot Café-Teatru

DISTRIBUIȚI

 

  Carpathian Garden, un spectacol interactiv cu Radu Iacoban (text şi regie) şi Tudor Aaron Istodor, se va juca duminică seară, 29 iunie, de la ora 19, la Godot Cafe-Teatru (str. Blănari nr. 14).  Carpathian Garden e o satiră contemporană în care veţi găsi un meniu complet de specii urbane din realitatea noastră imediată: de la preotul întreprinzător la actorul porno şi băiatul din parcare, de la copilul de bani gata şi prezentatorii de ştiri, până la politicieni şi moguli de presă.  Cei doi actori, Radu Iacoban şi Tudor Aaron Istodor,  joacă atât pe scenă, cât şi în sală, alături de spectatori, iar relaţionarea cu publicul este permanentă.  Întrebat dacă, de-a lungul timpului, a ţinut minte în mod special vreo replică din partea spectatorilor, Radu ne-a spus: “E un spectacol la care lumea ne răsplăteşte cu râsete, aplauze şi, cel mult, onomatopee. Îmi aduc aminte că, la monologul <<mogulului de presă>>, o domnişoară din public a strigat în gura mare: Uaaa, Bond! La care, evident că i-am răspuns cu clasicul: Bond, James Bond”.  “Structura spectacolului este fixă , deşi auditoriul are iluzia unui stand-up, deoarece actorii îl mitraliază cu argumente care nu îi dau timp să interacţioneze”, spune autorul Radu Iacoban

L-am mai întrebat pe regizorul şi scenaristul piesei dacă a jucat Carpathian Garden şi în alte locuri decât pe scena teatrului. Şi dacă da, ce reacţii au avut.  “Da. Am jucat-o la o petrecere privată”, ne-a răspuns Radu. “Ne aşteptam să fie complet altfel, dar culmea e că spectacolul a avut aceleaşi reacţii, chiar dacă numărul spectatorilor era mai mic. Chestia asta mă face să mă gândesc că spectacolul se poate juca oriunde. Nu ţine de set-up, ci mai degrabă de energia pe care o transmitem noi. Spre exemplu, Cucuienfrunte (prima piesă scrisă de el – n.red.) am jucat-o la mare. Ne-a plăcut foarte mult şi ne-am dori să repetăm experienţa şi cu Carpathian Garden”.  Am fost curioşi să ştim cum se învaţă textul. Există un secret? “Reţinem textul repetând”, spune Radu. “Textul e cireaşa de pe tort, nu e cel mai important lucru. Sunt alte aspecte mult mai importante care ţin de interior, de gând, de motivaţie. Dacă le controlezi pe astea, textul nu mai e o problemă”.

 Nou! One man show!

 Radu Iacoban lucrează în prezent la un spectacol nou. Se numeşte Derapaje şi e un one man show. Va avea prima reprezentaţie pe 2 august, la ora 19, la Godot Cafe-Teatru (str. Blănari nr. 14).  “E o piesă scrisă de Neil LaBute, cu care am avut şansa să vorbesc şi să lucrez la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS). Regia e semnată de Iris Spiridon, scenografia de Mihaela Ularu. E un one man show pe care mi-l doream de mult”. În perioada 12-15 iunie, Radu Iacoban a fost selectat pentru a participa la workshop-ul extraordinar cu titlul “De ce nu o facem în drum?/ Why Don’t We Do It In The Road?” susținut de Neil LaBute – dramaturg şi regizor american deopotrivă foarte apreciat și controversat – în cadrul celei de-a XXI-a ediții a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) destinat dramaturgilor/scenariştilor şi actorilor profesionişti. La atelier au mai participat actorii: Cosmina Stratan, Alexandru Ion, Ionuţ Grama, Liviu Romanescu, Camelia Pintilie, Eliza Păun, Oana Hodade și Floarea Cristina. Carpathian Garden va participa în curând şi la “Undercloud” – Festivalul de teatru Independent de Orice, organizat de Chris Simion.

 Carpathian Garden esteun happening teatral prezentat de actorii Radu Iacoban şi Tudor Aaron Istodor, într-un spectacol 100% românesc. O oră şi douăzeci de minute de tiplogii umane din realitatea românească actuală.

 Rezervări:021 31 61 682, 0736 414 244

 Preţul biletului: 30 lei

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.