Home Educație Cei mai multi olimpici brasoveni invata la Colegiul –Dr. Ioan Mesota-

Cei mai multi olimpici brasoveni invata la Colegiul –Dr. Ioan Mesota-

DISTRIBUIŢI

40 de elevi ai Colegiului National -Dr. Ioan Mesota- s-au calificat anul acesta la faza nationala a olimpiadelor scolare care vor avea loc intre 18 aprilie si 4 mai. Directorul liceului, Viorel Raducanu, sustine ca -mesotistii- reprezinta jumatate din numarul de participanti din intregul judet.

Pentru faza nationala a olimpiadelor de Chimie si Limba germana s-au calificat cate sapte elevi, la Limba romana cinci, la Matematica si Geografie cate patru, la Informatica trei, la Fizica si Limba engleza cate doi, iar la Limba franceza, Biologie, Psihologie, Filosofie si Limba latina cate unul. Fazele nationale ale olimpiadelor nu sunt insa singurele concursuri la care vor participa elevii de la -Mesota- in aceasta primavara. Doua grupe de elevi sunt asteptate in perioada 19-28 mai la Los Angeles la un concurs international de programare pe calculator.

Mihaela Volmer, profesorul care coordoneaza echipa de intermediari, a explicat ca acest concurs a inceput in luna decembrie.

-In concurs sunt inscrise 225 de scoli din intreaga lume. Elevii au participat deja la cateva probe, prin corespondenta. Pana acum, echipa de elevi intermediari s-a clasat pe locul I, iar cea de juniori pe locul al II-lea-, a explicat profesorul Volmer. Pentru etapa finala, elevii se vor deplasa la Los Angeles.

Directorul colegiului a adaugat ca o jumatate din costul biletelor de avion este suportata de Consiliul local. **Pentru cealalta parte, vom apela la agentii economici in speranta ca vom obtine niste sponsorizari-, a conchis Raducanu.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.