Home Educație Concursul –Istoria mea – Eustory–, la a III-a editie

Concursul –Istoria mea – Eustory–, la a III-a editie

DISTRIBUIŢI

Fundatia **Noua Istorie** a lansat recent concursul de cercetare istorica pentru tineret **Istoria mea – Eustory**.

Parte a concursului international Eustory, competitia isi propune, atat in Romania, cat si in celelalte 13 tari europene participante, stimularea interesului tinerilor pentru trecutul istoric prin alegerea unor teme de cercetare putin atinse in predarea scolara a istoriei.

Dupa **Copilaria si adolescenta de altadata** si **Tehnici si tehnologii in comunitatile de ieri si de azi**, temele precedentelor doua editii ale concursului, organizatorii au ales ca tema **Ajuta-ti aproapele. Solidaritate umana in comunitatile de ieri si de azi**.

Organizatorii au ales aceasta tema considerand ca, in conditiile unei afirmari tot mai puternice a individualismului, este important ca acesta sa fie intregit printr-o consolidare a legaturilor sociale.

La editiile precedente au participat 742 de tineri, cu 272 de lucrari, din toate zonele tarii.

Concursul se adreseaza doar tinerilor nascuti dupa 1 ianuarie 1984. Cei care doresc sa participe la concurs trebuie sa alcatuiasca o lucrare de cercetare istorica originala si sa o trimita – in dublu exemplar si insotita de formularul de inscriere – pana la 15 ianuarie 2004.

Participantii trebuie sa prezinte o lucrare de investigatie istorica asupra unui subiect concret incadrat temei generale. Sunt incurajate originalitatea abordarii si a prezentarii, precum si contactul cu diverse categorii de izvoare istorice. Lucrarea prezentata poate avea anexe ca fotografii, obiecte etnografice, copii de documente, casete audio sau video.

Adresa pe care pot fi trimise lucrarile este Institutul de Cercetari Interdisciplinare Romano-Germane, Bd. Iancu de Hunedoara 35, sc. A, ap. 18, Bucuresti, tel. 021-320.47.37, e-mail: eustory-romania@home.ro.

Fiecare lucrare va fi supusa cel putin la doua evaluari independente, iar lucrarile premiate vor fi judecate de cel putin patru evaluatori.

Premierea celor mai bune lucrari va avea loc in luna aprilie 2004. Vor fi acordate maximum 50 de premii in bani, carti de istorie si abonamente la reviste de specialitate.

Castigatorii premiilor I si II vor fi inclusi si in procesul de selectie pentru academiile Eustory.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.