Acasă Educație Conferinta tinerilor istorici

Conferinta tinerilor istorici

DISTRIBUIȚI

Studenti din toata tara se vor reuni astazi si maine in Capitala, in cadrul Conferintei Nationale a Studentilor in Istorie si Stiinte Sociale din Romania.

Organizata de studentii Facultatii de Istorie a Universitatii din Bucuresti – membri ai Societatii de Studii Istorice -Erasmus-, conferinta are ca tema **Identitati Culturale si Sociale Europene**.

Lucrarile se vor desfasura in patru ateliere de lucru, fiecare cu tematica proprie, astfel: Istorie veche si arheologie – Spatiul mediteranean si culturile periferice din preistorie pana la sfarsitul antichitatii, Istorie medie – Religie, societate si imaginar medieval, Istorie moderna – Traditie si innoire in lungul secol XIX, Istorie contemporana – Identitati politice si identitati sociale.

Cele mai bune materiale prezentate la conferinta vor fi publicate in anuarul Societatii **Erasmus**.

Si-au anuntat participarea 34 de studenti de la Universitea Bucuresti, **Ovidius** din Constanta, **Lucian Blaga** din Sibiu, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea din Pitesti, **1 decembrie 1918** din Alba Iulia, **Al.I. Cuza** din Iasi, **Dunarea de Jos** din Galati.

In cadrul conferintei vor mai prezenta comunicari stiintifice si studenti din Republica Modova, membri ai Asociatiei Nationale a Tinerilor Istorici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.