Acasă Educație Joseph Stiglitz a ales o româncă pentru a-i coordona lucrarea

Joseph Stiglitz a ales o româncă pentru a-i coordona lucrarea

DISTRIBUIȚI

Elif Memet, absolventă ICHC, aleasa de laureatul Premiului Nobel pentru economie Joseph Stiglitz pentru a-i coordona cercetarea in inegalitate economica
Elif Memet, constănțeanca de numai 20 de ani, șefa de promoție a Liceului Teoretic Internațional de Informatică, a fost admisă anul trecut la Universitatea Columbia cu bursă integrală datorită rezultatelor excepționale avute în sectorul academic prin rezultatele deosebite obținute la olimpiade și concursuri, atât naționale cât și internaționale. Elif este vorbitoare de șase limbi străine, a fost invitată la Casa Albă anul trecut in urma câștigării unui concurs de eseuri internațional, a fost cel mai tânăr delegat la Harvard WorldMUN – Bruxelles 2014, a participat la Doha Gathering of all Leaders in Sport Forum 2013 și multe alte succese în variate domenii.
Elif nu s-a oprit aici, bineințeles, admiterea la una din cel mai bune universități din lume fiind doar începutul. Ea a fost admisă de curând printre cei 10 Science Research Fellows admisi pe an, primind în același timp și o bursă de 10,000 USD pentru a-și realiza lucrarea de cercetare în timpul verii (10 saptamani). Dar oportunitatea unică vine din faptul că a fost aleasă pentru a-și realiza cercetarea cu laureatul Premiului Nobel pentru economie Joseph Stiglitz, o pozitie inimaginabil de competitiva de altfel, fiind singura elevă de anul I care reușește acest lucru, în rest dl. Stiglitz coordonând doar lucrări de doctorat sau master. Elif s-a declarat fascinată de lucrările dlui Stiglitz încă din clasa a VIII-a, când i-a citit primul articol, iar de atunci i-a citit majoritatea cărților, printre care ”In cădere liberă”, ”Globalizare, speranțe și deziluzii”, ”Mecanismele globalizării”, a devenit unul din idolii ei academici și un exemplu mult prea demn de urmat. 
Tema de cercetare aleasă de ea nu este hotărâtă încă, Elif oscilând intre „Relatia dintre inegalitatea economica si sistemul de sanatate american„ și ”Relatia dintre schimbarile climatice si inegalitatea economica”.
Cercetarea nu este singurul domeniu de activitate al lui Elif în această perioadă, ea ocupă funcția de Ambasador al Colegiului Columbia, face parte din Columbia Energy Club, Columbia Financial Investment Group, Lion Fund (fondul de investitii al Universității), este membră a board-ului Columbia Club of New York, cel mai tanar membru al Consiliului de Afaceri Român-American, Coordonatoarea Ligii Studentilor Romani din Strainatate – filiala SUA si Asistenta Personala a Printesei Marina Sturdza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.