DISTRIBUIȚI

Mereu surprinzătoare în exprimările sale, ministrul Monica Anisie este profesoară de limba română la Colegiul Vianu din capitală deși uneori ne amintește de agramatismul Vioricăi Dăncilă. Profesoara Constanța Naidin a analizat din nou una dintre postările Monicăi Anisie de pe pagina sa de Facebook:

„Tautologie și nonsens.

În preajma examenelor finale, doamna ministru Anisie ne prezintă niște exemple pentru tautologie și nonsens, două greșeli lingvistice care combină sintaxa și lexicul.
După modelul ministerial, am construit și eu câteva propoziții ca să înțelegem mai bine limba română din fruntea educației.
Un dicționar pentru înțelegerea limbii române înseamnă un dicționar pentru înțelegerea limbii române. Cercetarea conținutului unui dicționar are ca misiune înțelegerea limbii române, utilizând cercetarea conținutului unui dicționar ca strategie pentru atingerea înțelegerii limbii române.
S-a înțeles, nu?
Ar fi mai bun un truism?
„Tatițo, unde nu e moral, acolo e corupție, și o soțietate fără prințipuri, va să zică că nu le are.”
Doamnă, unde nu e cunoaștere, acolo e ignoranță, și o persoană fără cunoștințe, va să zică că nu le are.”, conchide doamna Naidin.

1 COMENTARIU

  1. Asta-i mai proasta si decit activistii de PCR de dinainte de 1990. Oare cit trebuie sa fiu de prost ca sa fiu luat in calcule pentru postul de ministru la PeNaLi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.