Acasă Educație O noua repetitie pentru Bacalaureat

O noua repetitie pentru Bacalaureat

DISTRIBUIȚI

In cursul zilelor de astazi si maine, in Bucuresti, se desfasoara a doua pretestare a examenului de Bacalaureat din acest an scolar.

Astazi are loc pretestarea la disciplina -Limba si literatura romana, necesara pentru familiarizarea elevilor cu noua structura de subiecte la aceasta proba scrisa, chiar daca ea nu se sustine in sistem grila.

Maine, 2 martie 2003, este organizata simularea probelor scrise – in sistem grila – la alte discipline de examen, si anume: Economie, Logica si argumentare, Istorie universala, Limba germana, Contabilitate (profilul Servicii), Ecologie si protectia mediului (profilul Resurse naturale si protectia mediului), Pregatire teoretica sportiva (pentru clase cu program sportiv), Doctrine biblice, Dogmatica.

Au fost stabilite in vederea pretestarii doua centre de examen, Colegiul National -Mihai Eminescu-, sector 4, si Colegiul National -Gh. Lazar-, sector 5.

Organizatorii simularii din Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti estimeaza ca numarul participantilor la fiecare dintre cele doua zile de simulare se va ridica la aproximativ 300 de elevi/centru.

Elevii au acces in salile de examen pana cel tarziu la ora 8.30, urmand ca subiectele sa fie deschise si multiplicate incepand cu ora 9.00.

Lucrarile la proba Limba si literatura romana vor fi evaluate imediat dupa incheierea probei, rezultatele fiind afisate in aceasta seara la sediul celor doua licee. In cazul probei de duminica, evaluarea va fi facuta direct de catre profesorii supraveghetori, la incheierea pretestarii, prin aplicarea grilei de corectare pe lucrarile elevilor, in conformitate cu prevederile Metodologiei.

Un obiectiv important al pretestarii il reprezinta determinarea numarului optim de intrebari pentru fiecare disciplina si a gradului de complexitate a acestora. In plus, simularea vizeaza si descoperirea eventualelor probleme ce pot interveni in organizarea si desfasurarea examenului de Bacalaureat, pentru remedierea posibilelor deficiente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.