Acasă Educație Olimpiadele scolare, la linia de start!

Olimpiadele scolare, la linia de start!

DISTRIBUIȚI

Ministerul Educatiei a programat etapele olimpiadelor scolare la care pot participa elevii din invatamantul preuniversitar de stat si particular.

Pana la sfarsitul lunii martie se vor desfasura etapele locale si judetene, etapa la nivelul municipiului Bucuresti, dupa care sunt programate etapele nationale.

Concursul de Limba si literatura romana -Mihai Eminescu- se va organiza pe data de 1 martie (faza judeteana) si 18-23 aprilie (faza nationala, la Targu Mures). Celelalte concursuri scolare se vor desfasura astfel: Matematica (8 martie – etapa judeteana; 19-24 aprilie, etapa nationala la Sibiu), Fizica (22 martie – etapa judeteana; 19-24 aprilie, etapa nationala la Satu Mare), Chimie (15 februarie – etapa judeteana; 28 aprilie – 4 mai, etapa nationala la Deva), Biologie (22 martie – etapa judeteana; 19-24 aprilie, etapa nationala la Craiova), Geografie (22 martie – etapa judeteana; 19-24 aprilie, etapa nationala la Ramnicu Valcea), Limba latina (15 martie – etapa judeteana; 18-23 aprilie, etapa nationala la Bacau), Limba spaniola, franceza, italiana si portugheza (22-23 martie, etapa judeteana; 18-24 aprilie, etapa nationala la Braila), Limba engleza (15 martie – etapa judeteana; 14-19 aprilie, etapa nationala la Timisoara), Istorie (22 martie – etapa judeteana; 29 aprilie – 3 mai, etapa nationala la Alba Iulia) si Iimba romani (14 februarie – etapa judeteana; 14-19 aprilie, etapa nationala la Targu Mures).

– Astazi, la Cluj, se desfasoara faza locala a olimpiadelor la mai multe discipline scolare

– Olimpiada la Limba si literatura romana are loc in 21 de centre in intreg judetul. In municipiul Cluj-Napoca, la gimnaziu, concursul se desfasoara in patru centre, respectiv la Scoala 21, Scoala -I. Lupas-, Scoala -N. Titulescu- si Scoala -D. Prodan-. La fiecare centru sunt arondate intre 15 si 17 scoli generale.

La liceu, concursul are loc tot in patru centre, respectiv Colegiul Economic -I. Pop-, Liceul de Coregrafie, Grupul Scolar Forestier si Grupul Scolar Agricol, la acestea fiind arondate intre 10 si 12 unitati de invatamant liceal.

Etapa judeteana a olimpiadei la Limba si literatura romana va avea loc in data 1 martie, iar in 15 martie se va desfasura faza locala a olimpiadei de Limba si literatura romana pentru minoritati.

– Olimpiada la Limba germana materna, faza locala, va avea loc in 25 ianuarie la Liceul -George Cosbuc-. Faza judeteana la Limba germana materna va avea loc in 14 februarie.

– Olimpiada la Biologie, faza locala, se va desfasura in 25 ianuarie in centrele de la Scoala -O. Goga- si Scoala -Alexandru Vaida Voievod- pentru gimnaziu si la Grupul Scolar Terapia pentru liceu. Alte centre vor fi deschise la Turda, Dej, Gherla si Huedin.

– Olimpiada la Limba maghiara se va desfasura la Scoala -Emil Isac- si Liceul Teoretic -Apaczai C. J.- pentru gimnaziu si la Liceul Teoretic -S. Brassai- pentru liceu. De asemenea, centre de desfasurare a concursului vor fi la Gherla, Huedin si Luna de Sus.

– Olimpiada de Chimie se va desfasura la Centrul -Emil Racovita-, iar cea de Fizica la Grupul Scolar de Transporturi Cai Ferate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.