Acasă Educație Rectorii Universităților din București, Cluj și Timișoara transmit un protest lui Pop...

Rectorii Universităților din București, Cluj și Timișoara transmit un protest lui Pop față de schimbările preconizate la Institutul Limbii Române

DISTRIBUIȚI

Rectorii celor mai prestigioase universități din România sunt semnatarii unei scrisori deschise adresate Ministrului Educației, Liviu Marian Pop, în legătură cu Institutul Limbii Române (ILR).
Rectorul Universității din București, prof. Mircea Dumitru, alături de rectorul Universității ,,Babeș Bolyai’ din Cluj-Napoca, acad. prof. Ioan Aurel Pop, și de rectorul Universității din Vest din Timișoara, prof. Marilen Pirtea, protestează față de intenția anunțată de conducerea ILR, de a schimba componența Consiliului de coordonare a instituției.
Cei trei rectori arată în scrisoarea deschisă că ,,solicitarea de înlocuire a membrilor vine la doar un an de la intrarea în funcțiune a actualului Consiliu și apreciind că activitatea desfășurată în acest interval de către membrii acestuia a avut efecte benefice pentru consolidarea eficienței și a prestigiului instituției, conducerile universităților semnatare consideră că inițiativa directorului Institutului Limbii Române este inadecvată, lipsită de temei.’
Mai mult, aceștia își exprimă adeziunea față de proiectele propuse de actualul Consiliu privind reorganizarea ILR, ,,care se înscriu în linia durabilă a activităților de promovare a limbii, literaturii, culturii și civilizației românești peste hotare.’
Rectorii prof. Mircea Dumitru, acad. prof. Ioan Aurel Pop și prof. Marilen Pirtea solicită public menținerea în funcție a Consiliului de coordonare, în actuala sa componență.
Găsiți în atașament textul integral al scrisorii deschise semnate de:
Prof. univ. dr. Mircea Dumitru
Rectorul Universității din București
Acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop
Rectorul Universității ‘Babeș-Bolyai’ din Cluj-Napoca
Prof. univ. dr. Marilen Pirtea
Rectorul Universității de Vest din Timișoara
*** Scrisoare deschisă adresată domnului Liviu Marian Pop, Ministru al Educației
Stimate domnule Ministru,
Universitatea din București, Universitatea ‘Babeș-Bolyai’ din Cluj-Napoca și Universitatea de Vest din Timișoara își exprimă surprinderea față de solicitarea recent primită din partea conducerii Institutului Limbii Române de a propune noi persoane pentru a face parte din Consiliul de coordonare al Institutului Limbii Române, intenționând astfel să îi modifice componența.
Având în vedere că solicitarea de înlocuire a membrilor vine la doar un an de la intrarea în funcțiune a actualului Consiliu și apreciind că activitatea desfășurată în acest interval de către membrii acestuia a avut efecte benefice pentru consolidarea eficienței și a prestigiului instituției, conducerile universităților semnatare consideră că inițiativa directorului Institutului Limbii Române este inadecvată, lipsită de temei.
Ne reafirmăm pe această cale adeziunea față de proiectele elaborate de actualul Consiliu privind reorganizarea Institutului Limbii Române ca instituție cu un pronunțat caracter academic, sprijinind în totalitate inițiativele propuse de membrii desemnați în Consiliul de coordonare, care se înscriu în linia durabilă a activităților de promovare a limbii, literaturii, culturii și civilizației românești peste hotare.
Ținând cont de toate aceste considerente, universitățile semnatare, în calitatea lor de structuri care recomandă membri în Consiliul de coordonare al Institutului Limbii Române, doresc să își reconfirme susținerea pentru actualul Consiliu și solicită public menținerea în funcție a acestuia în actuala sa componență.
Prof. univ. dr. Mircea Dumitru
Rectorul Universității din București
Acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop
Rectorul Universității ‘Babeș-Bolyai’ din Cluj-Napoca
Prof. univ. dr. Marilen Pirtea
Rectorul Universității de Vest din Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.