Home Educație Stimulente de milioane de lei pentru cadrele didactice din Iasi

Stimulente de milioane de lei pentru cadrele didactice din Iasi

DISTRIBUIŢI

Stimulentele acordate cadrelor didactice si personalului auxiliar de la Liceul Economic nr. 1 din Iasi depasesc orice imaginatie.

Inspectorii din cadrul departamentului de Control Financiar Intern al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi au de recuperat 850 milioane lei de la scolile si liceele iesene.

Suma reprezinta drepturi salariale primite ilegal anul trecut de catre angajatii unitatilor de invatamant, sub titlul de stimulente pentru munca depusa.

Seful CFI, Petru Diaconu, a precizat ca suma a fost recuperata aproape in intregime numai dupa ce s-a dispus imputarea banilor de la cei care i-au incasat ilegal.

Aproximativ 100 milioane de lei mai sunt de recuperat de la Liceul Economic nr. 1, unde pe parcursul unui an si jumatate fosta conducere a institutiei si alti angajati au luat stimulente chiar si pentru perioada vacantei de vara.

Desi pare surprinzator, pe langa directorii liceului, au fost **stimulati** bibliotecarul si chiar femeia de serviciu. Conform notei de control a CFI, fostul directoar general, Maria Cozma, a luat 22 milioane de lei, iar directorul adjunct Iuliana Rotaru – 17 milioane de lei, contabilul-sef si secretarul-sef – cate 11 milioane de lei, secretarul liceului – doar opt milioane, iar casierul scolii – sase.

Pana si femeia de serviciu a incasat opt milioane de lei.

**Cele noua persoane nu pot justifica faptul ca au desfasurat activitate suplimentara in aceasta perioada**, a adaugat Petru Diaconu.

Paguba de la acest liceu nu a fost recuperata, cele noua persoane implicate actionand in instanta ISJ, iar procesul este in derulare.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.