Home Educație Trei universități românești nominalizate pentru excelență în cercetare

Trei universități românești nominalizate pentru excelență în cercetare

DISTRIBUIŢI

Premiile Scopus Awards sunt parte a unei initiative globale Elsevier, lider mondial în furnizarea de produse si servicii de informatii si editură de publicații academice. Universitatea de Vest din Timisoara este una dintre cele doar trei institutii nominalizate la Research Excellence Award. Premiul se va acorda pentru merite deosebite în cercetare după cum reiese din analizele bibliometrice moderne, folosind datele din Scopus, cea mai mare bază de date de abstracte și citări a literaturii peer-reviewed din lume.

Pentru a identifica aceste instituții s-a folosit Field Weighted Citation Impact care se bazează pe datele obținute din Scopus. Field-Weighted Citation Impact din SciVal arată cum se compară numărul de citări obținut de publicațiile unei entități, cu media citărilor obținute de toate celelalte publicații similare: cum se compară citările obținute de publicațiile unei entități, cu media globală.

‘Nominalizarea pentru excelență în cercetare ne onorează și ne motivează să continuăm pe același drum. Sunt eforturi considerabile depuse de întreaga comunitate care poziționează universitatea noastră în vârful instituțiilor de învățământ superior. Cercetători nostri își aduc contribuția extrem de onorant în lumea științifică globală, chiar dacă rezultatele lor nu își găsesc întotdeauna locul pe agenda publică, ea fiind adesea acaparată de oameni cu o valoare îndoielnică’, spune Rectorul UVT, prof. Univ. Dr. Marilen Pirtea.

Potrivit datelor din Scopus, 660 de autori afiliați Universității de Vest din Timișoara au publicat 1077 documente în perioada 2012-2014.

Nominalizările pentru Scopus Awards 2015 sunt:

1. Research Excellence Award

— Universitatea Babes-Bolyai

— Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei

— Universitatea de Vest Timișoara

2. Journal Excellence Award

— Balkan Journal of Geometry and its Applications

— International Journal of Computers, Communication and Control

— Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases

‘Scopus Awards au fost create pentru a recunoaște activitatea excepțională a instituțiilor academice și a jurnalelor din România’, menționează organizatorii. ‘Aceste premii vor ajuta la continua dezvoltare a cercetării atât în România, cât si în întreaga lume’, a spus Endre Béky, Director Regional pentru Europa de Est si Rusia.

Evenimentul Scopus Awards este organizat în colaborare cu editia a 3-a a Conferinței pentru Acces la Literatură Științifică din România — Rolul infrastructurii informaționale în dezvoltarea cunoașterii și inovării.

Peste 100 de invitați sunt asteptați la ceremonia de decernare a premiilor, la Timișoara, în data de 29 octombrie, când vor fi anunțați câștigătorii.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.