Acasă Fără categorie BERD, un aliat. Poate singurul

BERD, un aliat. Poate singurul

DISTRIBUIȚI

Cel mai mare eveniment al lumii financiare europene desfasurat vreodata la Bucuresti – reuniunea anuala a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) – a reunit, la Palatul Parlamentului, toata -crema- finantistilor europeni, dar si intreg spectrul politic romanesc si de afaceri. Putere si Opozitie au -defilat- umar la umar pe holuri si in salile de conferinte, incercand sa-i convinga pe oficialii straini ca tara noastra merita sustinere financiara si politica mai accentuata, gratie progreselor economice inregistrate si deciziei clasei politice de a integra Romania in NATO si in UE.

Dupa numeroasele intalniri din ultimele doua zile, se poate spune ca Guvernul are motive de optimism. BERD a acordat tarii noastre trei noi imprumuturi in valoare totala de 26,5 milioane de euro si a semnat cu oficialii romani un memorandum de intelegere pentru un imprumut in valoare de 150 milioane de dolari, convertibil, partial, in actiuni, destinat restructurarii SNP Petrom in vederea privatizarii. Potrivit presedintelui BERD, Jean Lemierre, scoaterea la vanzare a celei mai importante societati din industria romaneasca, ce va fi urmata de privatizarea distributiei de energie, reprezinta -decizii cruciale- ale Executivului, care intaresc decizia BERD de a sustine financiar, in continuare, proiecte din domeniul industriei, infrastructurii, gospodariei comunale sau a IMM.

Lemierre i-a invitat direct pe oamenii de afaceri straini sa urmeze exemplul bancii si investeasca in Romania sume substantiale.

De altfel, toate discursurile politicienilor romani s-au concentrat asupra oportunitatilor de investitii din acest moment. Ministrul Ovidiu Musetescu a expus oferta APAPS, in timp ce primul-ministru a pledat pentru portofoliul atractiv al BCR. Mult mai sobru decat ar fi fost necesar, Ministerul Transporturilor a anuntat scoaterea la vanzare, pana in 2004, a societatii nationale -CFR Marfa-, insa anuntul nu s-a regasit in discursul ministrului Miron Mitrea, astfel ca a trecut aproape neobservat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.