Acasă Fără categorie Rusia: avionul militar doborât de Turcia nu a încălcat spațiul aerian al...

Rusia: avionul militar doborât de Turcia nu a încălcat spațiul aerian al acestei țări

DISTRIBUIȚI

Ministerul rus al Apărării a confirmat marți că un avion de vânătoare Su-24 al aviației ruse angajate în campania aeriană în Siria a fost doborât marți de Turcia, dar neagă faptul că aparatul de zbor ar fi încălcat spațiul aerian turc, așa cum susțin autoritățile de la Ankara, relatează agenția de presă TASS, citată de AGERPRES.

Avionul militar Su-24 doborât de aviația turcă aparține armatei ruse, dar el nu a ieșit pentru niciun moment din spațiul aerian al Siriei, susține Ministerul rus al Apărării, în timp ce Turcia afirmă, dimpotrivă, că aparatul rus îi încălcase spațiul aerian.

‘Astăzi, un avion Su-24 aparținând forțelor aeriene ruse desfășurate în Siria s-a prăbușit pe teritoriul sirian, din cauza unor presupuse tiruri trase de la sol’, afirmă ministerul într-un comunicat, adăugând că aparatul de zbor ‘se afla exclusiv în spațiul aerian sirian’, în timp ce soarta celor doi piloți rămâne a fi clarificată. Anterior, mass-media din Turcia și Rusia au relatat că cei doi piloți ai aparatului rus doborât au reușit să se catapulteze.

Potrivit presei turce, unul din cei doi piloți ai avionului rus ar fi fost capturat de rebeli.

‘Un avion rus Su-24 a fost doborât conform regulilor de angajament după ce acesta încălcase spațiul aerian turc, în pofida avertismentelor’, au indicat surse oficiale de la Ankara.

Imagini difuzate de cele două televiziuni au arătat cum avionul militar este în picaj, cuprins de flăcări, și se prăbușește într-o zonă montană din Siria, în apropierea frontierei cu Turcia, lângă provincia turcă Hatay (sud), după cum a relatat AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.