Acasă Fără categorie Verheugen ameninta Polonia si Ungaria cu intarzierea integrarii

Verheugen ameninta Polonia si Ungaria cu intarzierea integrarii

DISTRIBUIȚI

Confruntata cu protestele statelor central-europene privind subventionarea -subtire- a sectorului agricol din cele 10 tari candidate programate sa adere in 2004, Comisia Europeana a trecut la amenintari. Reprezentantii sai au declarat ca subventiile nu sunt negociabile, iar comisarul pentru extindere Gunther Verheugen a avertizat ca pozitia rigida a Poloniei – cea mai scandalizata dintre toate – ar putea intarzia integrarea acesteia in blocul comunitar. El a vorbit chiar despre un -comportament infractional- (referire probabil la protestele de strada ale fermierilor polonezi), fapt care a starnit un val de indignare in Europa Centrala.

Avertismentul lui Verheugen este valabil si pentru Ungaria, Cehia sau Slovacia, care au programata o intalnire saptamana viitoare, pentru a-si definitiva pozitia oficiala cu privire la ceea ce ele numesc incalcarea de catre Uniune a principiului fundamental al egalitatii intre statele membre.

Candidatele au ridicat vocea imediat dupa ce UE a anuntat ca, din ratiuni bugetare, va acorda noilor membre subventii agricole reprezentand doar 25% din sumele primite de fermierii Celor 15. Procentul va creste insa, urmand ca in 10 ani toti membrii UE sa primeasca fonduri egale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.