Acasă Fonduri Europene Granturi de jumătate de miliard de euro pentru gestionarea conflictelor

Granturi de jumătate de miliard de euro pentru gestionarea conflictelor

DISTRIBUIȚI

Uniunea Europeană acordă granturi în suma totală de 525.000 de euro pentru sprijinirea organizațiilor interesate să ia inițiativa de a furniza consultanță politică pentru instituțiile europene privind prevenirea conflictelor, gestionarea crizelor și construirea păcii.

Fondurile au fost alocate prin Instrumentul de stabilitate, componența de pregătire în eventualitatea unei crize. Solicitanții pot fi organizațiile nonguvernamentale de pe teritoriul UE, din Spațiul Economic European sau din țările candidate la UE. De asemenea, sunt eligibili solicitanții din țările terțe care beneficiază de sprijinul UE în domeniu. O altă condiție de eligibilitate o reprezintă experiența de lucru pe mediere, reconciliere, demobilizarea și reintegrarea foștilor combatanți, abordarea utilizării ilicite, precum și accesul la arme de foc. ONG-urile, asociațiile cetățenești, cooperativele, asociațiile consumatorilor, organizațiile culturale sau cele care activează în domeniul promovării femeilor, organizațiile de media sau uniunile comerciale pot acționa independent sau în parteneriate. Nu se admit intermediari în implementarea proiectelor. Totodată, solicitanții trebuie să demonstreze că au capacitatea de a manageria proiectul și de a asigura cofinanțarea acestuia. Valoarea maximă a unui grant nu va fi mai mare de 40.000 de euro. Banii proveniți din fondurile comunitare trebuie să reprezinte cel puțin 20% din valoarea costurilor eligibile ale proiectului.
Solicitanții pot expedia propunerile de proiecte în cadrul a două sesiuni de apeluri de proiecte. Prima se încheie pe 14 iulie 2008, iar cea de a doua are termenul final stabilit pentru data de 13 ianuarie 2009. O acțiune finanțată din fondurile comunitare trebuie să dureze cel puțin trei luni, dar nu se poate întinde pe o perioadă mai mare de un an. Aplicanții trebuie să trimită atât o Notă de Concept, cât și o cerere de finanțare completă. Într-o primă instanță, vor fi evaluate notele de concept. După selecția celor care îndeplinesc condițiile de eligibilitate, vor fi analizate și cererile care le însoțesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.