Acasă Fonduri Europene Reconversia profesională de la sate, finanțată de UE

Reconversia profesională de la sate, finanțată de UE

DISTRIBUIȚI

Populația care trăiește la sate este angajată într-o proporție covârșitoare în agricultura de subzistență. Prin Domeniul Major de Intervenție "Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și ocuparea forței de muncă", din cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS-DRU), vor fi finanțate proiecte care să pregătească populația din mediul rural să desfășoare activități în sectoare non-agricole.
Alocarea financiară pentru această cerere de propuneri de proiecte este de peste 81,6 milioane de lei. Valoarea totală eligibilă a unui proiect strategic poate fi cuprinsă între minimum 1.850.000 lei și maximum 18.500.000 de lei. Durata maximă de implementare a unui proiect este de maximum trei ani. Contribuția solicitantului va fi de 2% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, dacă este o persoană juridică de drept public sau o persoană juridică de drept privat fără scop patrimonial, sau 5% dacă este persoană juridică de drept privat, altele decât cele fără scop patrimonial.
Activitățile de formare care pot primi finanțare vor pregăti persoanele inactive de la sate în domenii ca: turism, construcții, servicii complementare, meșteșuguri specifice, servicii sociale sau de îngrijire a sănătății, tehnologia informației sau telecomunicații. Programele de formare vor cuprinde și module de limbi străine.
Solicitantul trebuie să se asigure că toate declarațiile care fac parte integrantă din cererea de finanțare au fost completate, datate și semnate. Dosarul de finanțare va cuprinde și formularea rezultatelor și a indicatorilor suplimentari în termeni cuantificabili, măsurabili și verificabili. Totodată, solicitantul trebuie să aibă în vedere și măsurile de informare și publicitate corespunzătoare activităților desfășurate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.