Acasă Fonduri Europene Un sfert de milion de euro pentru accesul la Internet

Un sfert de milion de euro pentru accesul la Internet

DISTRIBUIȚI

Patronii din sectorul IMM și reprezentanții ONG pot depune cereri de finanțare pentru proiecte în cadrul operațiunii "Sprijinirea accesului la internet și la serviciile conexe" până pe 22 august. Bugetul alocat acestei sesiuni de proiecte se cifrează la aproximativ nouă milioane de euro.
Întreprinderile mici și mijlocii (IMM) pot acoperi din fondurile structurale până la 80% din valoarea proiectului, în vreme ce organizațiile neguvernamentale (ONG) beneficiază de o rată de acoperire de maximum 95%. Suma maximă cu care poate fi finanțat un proiect poate ajunge la 25.000 de euro, astfel că aproximativ 900 de IMM și ONG vor primi finanțare. Banii pot fi folosiți pentru achiziționarea de calculatoare pentru fiecare punct de lucru sau echipamente și servicii conexe necesare pentru o rețea de maximum zece computere. Astfel, se dorește stimularea cererii de servicii de tip broadband (bandă largă, n.r.) la nivel național. De asemenea, finanțarea europeană nerambursabilă va acoperi și achiziționarea de servere și aplicații software, imprimante, aparate de scanat și camere web pentru videoconferințe, pentru cel mult zece puncte de lucru. Cum orice afacere are nevoie de o formă de promovare pentru a supraviețui, Uniunea Europeană acordă finanțare și pentru realizarea de website-uri și achiziționarea și implementarea soluției de semnătură electronică și pentru cumpărarea de licențe software.
Înregistrarea proiectelor se va realiza începând cu 21 aprilie. În termen de trei zile lucrătoare de la înregistrarea online, proiectul trebuie depus la registratura Ministerului pentru Comunicații și Tehnologia Informației. Termenul limită de depunere a proiectelor este 22 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.