Acasă Imobiliare Arhitecti made in Sibiu

Arhitecti made in Sibiu

DISTRIBUIȚI

Tinerii sibieni care doresc sa devina arhitecti se pot inscrie, incepand din aceasta saptamana, in prima promotie a nou-infiintatului Colegiu de Arhitectura din Sibiu. Admiterea, care se va desfasura vineri, 26 septembrie, va consta intr-o proba de desen liber. Colegiul, cu durata de trei ani, dispune de 20 de locuri, toate cu plata. Taxa este de 350 dolari pe an. GTZ va acorda primilor trei admisi o bursa echivalenta cu taxa de scolarizare. La colegiu vor preda lectori de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism -Ion Mincu- din Bucuresti.

Luni au inceput inscrierile in prima promotie a nou-infiintatului Colegiu de Arhitectura din Sibiu. Aici vor fi pregatiti conductori-arhitecti specializati in proiecte de restaurare a cladirilor istorice. Infiintarea colegiului este rezultatul discutiilor din vara acestui an dintre primarul Sibiului, Klaus Johannis, si rectorul Institutului de Arhitectura si Urbanism -Ion Mincu- din Bucuresti. -Colegiul este extrem de necesar, pentru a duce la bun sfarsit proiectele de restaurare si reabilitare pe care le avem. Numeroasele bijuterii arhitectonice de care se bucura sibienii trebuie pastrate si pentrru generatiile viitoare, iar pentru ca acest lucru sa se intample este nevoie de specialisti. Este foarte bine daca ei se vor pregati chiar aici, in orasul nostru-, spune primarul Johannis.

Colegiul, cu o durata de studii de trei ani, va dispune de 20 de locuri la specializarea denumita -Restaurarea Monumentelor Istorice-. Toate locurile sunt cu plata, studentii trebuind sa achite o taxa de 350 dolari pe an. Primii trei admisi vor obtine, din partea Biroului de Consultanta GTZ, o bursa echivalenta cu taxa de scolarizare. Inscrierile la colegiu se vor desfasura intre 22 si 24 septembrie, la sediul din Piata Mica nr. 22. Concursul de admitere este programat pentru 26 septembrie. Examenul va consta intr-o proba de desen liber, care va dura trei ore.

Studentii Colegiului de Arhitectura din Sibiu vor beneficia de lectori de la Institutul bucurestean si, prin sprijinul Biroului GTZ, si de conferentiari din Germania. Ei vor putea efectua practica pe santierele de restaurare ale Sibiului. Primaria a sprijinit concret colegiul, oferind sediul in care isi va desfasura cursurile, situat in Piata Mica nr. 22.

Grigore Uidilescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.