Acasă Imobiliare Dezvoltatorii de spații industriale preferă provincia

Dezvoltatorii de spații industriale preferă provincia

DISTRIBUIȚI

Majoritatea companiilor cu producție în România manifestă o tendință în creștere de a amplasa spațiile de producție în apropierea marilor orașe din țară și mai puțin în apropierea Bucureștiului, arată studiul unei companii imobiliare.
Unul din principalele motive ce stă la baza stabilirii locației este rata șomajului înregistrată în provincie, mai ridicată decât în Capitală, de unde rezultă existența unei forțe de muncă puternice, provenită, în mare măsură, și de dezafectarea fostelor fabrici. Ca o consecință a acestui fenomen, spațiile industriale din București au în special destinație de depozitare, activitățile de producție acoperind cel mult un sfert din totalul acestora.
Domeniul industrial înregistrează două tipuri de proiecte care se dezvoltă la momentul actual. Pe de o parte, relocarea fostelor unități de producție și pe de alta există parcurile industriale de tip greenfield, ca de exemplu Parcul Industrial Brașov din Ghimbav, în apropierea Brașovului, dezvoltat pe o suprafață totală de 29 de hectare. În prima etapă a proiectului se vor construi cinci hale industriale totalizând 50.000 mp și o clădire de birouri de 5.600 mp.
Ca o privire generală, segmentul industrial din România își urmează cursul ascendent, mai multe proiecte logistice aflându-se în proces de execuție în toate zonele țării, fără a se lasa influențat de speculațiile din segmentul rezidențial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.