Acasă Imobiliare Fond de investitii imobiliare de 300 milioane de euro pentru statele candidate

Fond de investitii imobiliare de 300 milioane de euro pentru statele candidate

DISTRIBUIȚI

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) ar putea contribui, impreuna cu alte institutii financiare, la crearea unui fond de investitii in valoare de 300 milioane de euro, care va finanta proiectele imobiliare din tarile candidate la Uniunea Europeana, printre care si Romania.

Conducerea BERD a anuntat ca va analiza proiectul la mijlocul lunii ianuarie a anului viitor.

Viitorul fond de investitii va fi inregistrat in Luxemburg si va fi de tip SICAV (Societe d*Investissement a Capital Variable) – un fond mutual deschis cu reglementari stricte. Principalul investitor in acest fond va fi grupul italian de asigurari Generali (prezent deja pe piata romaneasca), care va contribui cu o suma de pana la 90 milioane de euro, iar BERD va participa cu cel mult 25% din capitalul initial al Fondului, respectiv 75 milioane de euro. Administratorul fondului va fi GLL Real Estate Partners GmbH, companie afiliata grupului Generali.

Tarile in care se intentioneaza a fi derulate investitii imobiliare sunt Romania, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Republica Ceha, Slovenia, Slovacia, Estonia, Letonia si Lituania.

Initiatorii proiectului spun ca principalul obiectiv este sa creeze un instrument de investitii in proprietati imobiliare de categorie superioara. Fondul se va concentra, in faza initiala, pe atragerea investitorilor institutionali in cadrul proiectelor de investitii imobiliare, in vederea crearii unui portofoliu de investitii. Se estimeaza ca o evolutie favorabila a acestui portofoliu va conduce la atragerea investitorilor privati, care vor achizitiona active de la investitorii institutionali.

Un alt obiectiv al proiectului este dezvoltarea pietei imobiliare secundare in tarile din regiune. Astfel, gradul de lichiditate si increderea investitorilor vor creste, incurajand o mai mare participare in proiectele imobiliare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.