Acasă Imobiliare Proprietarii care nu reabilitează clădirile vechi vor fi amendați

Proprietarii care nu reabilitează clădirile vechi vor fi amendați

DISTRIBUIȚI

Proprietarii sau asociațiile de proprietari care dețin construcții insalubre sau degradate și care nu elimină pericolul public astfel creat vor fi amendați cu sume cuprinse între 2.000 și 5.000 de lei. Reglementarea este cuprinsă în proiectul Legii Locuințelor. Legea prevede că orice construcție, situată în zone rezidențiale delimitate prin documentațiile de urbanism, aflată în stare avansată de insalubritate sau de degradare fizică, și care pune în pericol sănătatea și/sau viața oamenilor, reprezintă pericol public.
Starea de insalubritate sau de degradare fizică a construcțiilor prevăzute poate fi sesizată primarului, iar acesta are obligația ca, prin serviciile de specialitate din subordine, să verifice situația sesizată și să propună măsurile și acțiunile necesare remedierii situației și termenele de realizare a acestora.
Astfel, în cazul în care Consiliul Local hotărăște că, potrivit legii, construcțiile reprezintă pericol public, primarul are obligația de a notifica deținătorilor legali ai acestora obligațiile ce le revin în aplicarea măsurilor și respectarea termenelor prevăzute în hotărâre.
În situația în care nu a fost eliminată starea de pericol după ce un expert autorizat a stabilit măsurile de reconstrucție sau reabilitare, proprietarii vor fi amendați cu sume cuprinse între 2.000 și 5.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.