Acasă În Lume A spulberat toate recordurile mondiale, cu 581 km/ora

A spulberat toate recordurile mondiale, cu 581 km/ora

DISTRIBUIȚI

Un tren pe perna magnetica a stabilit un nou record international in Japonia, atingand 581 de kilometri la ora pe parcursul unui test, parte a unui proiect guvernamental de punere in functiune a unor trenuri mai rapide si mai putin zgomotoase decat cele folosite in prezent. Trenurile-glont conventionale din Japonia, introduse in anii *60, sunt deja printre cele mai rapide din lume.

O data ce atinge viteza propice, trenul pe perna magnetica se deplaseaza la 10 mm deasupra sinei, fap ce reduce semnificativ zgomotul, vibratiile si forta de frecare si ajuta la cresterea vitezei.

Aplicabilitatea acestui principiu a fost pentru prima data demonstrata in anii *50 de omul de stiinta britanic Eric Laithwaite, iar circa trei decenii mai tarziu Marea Britanie a fost prima care a introdus un serviciu comercial de acest gen, la aeroportul din Birmingham, inlocuit ulterior cu o linie de autobuze.

Marele test pentru modelul trenurilor pe perna magnetica va avea loc in Germania, unde vor face legatura intre Berlin si Hamburg, incepand din 2005.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.