DISTRIBUIȚI

România a pierdut, vineri, în fața Estoniei, un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, o șansă care apare odată la 14 ani!

La primul vot, România a obţinut 78 de voturi, iar Estonia 111, din cele 129 necesare. La reluarea votului, Estonia a avut 132 de voturi, iar România 58.

PNL și USR au anunțat încă de la începutul săptămânii că România va pierde competiția pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, așa cum reiese din textul moțiunii simple depus împotriva lui Meleșcanu: „Anul trecut, domnule ministru, ați anunțat că trebuie să ne mutăm ambasada din Israel din orașul Tel Aviv în orașul Ierusalim. Să vă amintim câte controverse a stârnit anunțul dumneavoastră atât pe plan național, cât și la nivelul Uniunii Europene, unde statele-membre agreaseră adoptarea unei poziții unitare comune? România și-a pierdut, prin acest anunț nechibzuit făcut de domnia voastră, orice șansă de a obține locul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, pentru care întreg corpul diplomatic și miniștrii anteriori s-au mobilizat vreme de ani de zile! Am pierdut, prin acest anunț, orice fel de credibilitate față de partenerii noștri arabi din Orientul Mijlociu și ne-ați pus într-o poziție foarte greu de reparat. Or astfel de mutări sunt antonime cu ceea ce înseamnă eficiență și profesionalism în relațiile internaționale”.

Și fostul premier Victor Ponta a comentat eșecul: „FALIMENT ISTORIC pentru politica externa si pentru prestigiul Romaniei in lume!

Romania a pierdut competitia pentru un loc de membru nepermanent in Consiliul de Securitate al ONU ! Am pierdut in fata Estoniei – insa am pierdut in totalitate pe mana noastra! Votul final a fost rusinos : 132 de voturi pentru Estonia si 58 pentru Romania!

Cand Liviu Dragnea a anuntat ca mutam Ambasada Romaniei la Ierusalim am pierdut imediat 50 de voturi ! Cand Viorica Dancila a mers la Washington si a sustinut acesta idee a lui Liviu Dragnea am mai pierdut si sprijinul tarilor din Uniunea Europeana! Cand Teodor Melescanu a acceptat aceasta decizie politica ( desi stia ca este gresita) am pierdut definitiv!

Trebuie sa intelegem faptul ca greselile grave ale catorva politicieni aduc prejudicii colosale Romaniei si romanilor! Poate luam masuri ca asa ceva sa nu se mai repete niciodata! Sau ne multumim sa spunem ca “Dragnea a fost de vina” si cu asta basta?!?” a scris Victor Ponta pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.