Acasă În Lume Bush a strans 850.000 de dolari electorali in orasul otelului

Bush a strans 850.000 de dolari electorali in orasul otelului

DISTRIBUIȚI

Cei 850.000 de dolari stransi de liderul de la Casa Alba in Pittsburg, supranumit orasul otelului in Statele Unite, si recentele declaratii ale unor importanti reprezentanti ai industriei siderurgice americane, care par sa se fi resemnat cu decizia prezidentiala de a renunta la taxele protectioniste in domeniu, sunt doua vesti bune pentru republicanul George W. Bush, care peste o luna intra intr-un dificil an electoral.

Presedintele si echipa sa au luat marti pulsul industriei siderurgice americane, cu doar cateva zile inaintea unei decizii finale cu privire la taxele suplimentare aplicate in ultimele 20 de luni importurilor de otel. Denuntate drept ilegale de Organizatia Mondiala a Comertului, acestea trebuie revizuite, in caz contrar Statele Unite fiind amenintate cu sanctiuni de peste doua miliarde de dolari din partea Uniunii Europene.

Programate sa fie puse in aplicare de la 15 decembrie, acestea ar afecta state-cheie in ce priveste sperantele electorale ale presedintelui, producatoare de textile, citrice sau motociclete.

-Presedintele se mai gandeste-, au declarat marti surse de la Casa Alba cu privire la decizia -batuta in cuie- cu doar o zi inainte de a alege raul cel mai mic, respectiv de a-si lua mana de pe industria siderurgica. Marti, Bush a avut intrevederi cu oameni politici si de afaceri din industria de profil, care au argumentat in favoarea mentinerii taxelor. Pozitia oficiala indica insa ca ultimele 20 de luni au permis deja restructurarea industriei otelului, idee sustinuta si de comisarul european pentru probleme comerciale, Pascal Lamy.

O solutie de compromis propusa presedintelui are in vedere eliminarea taxelor la o parte din cele 10 categorii de produse protejate pana acum, restul urmand a beneficia de masuri ulterioare antidumping, pe cheltuiala Casei Albe.

Oricum, situatia nu este chiar atat de tragica pentru industria siderurgica americana, argumenteaza un important reprezentant al acesteia, directorul executiv al International Steel Group. Pe termen scurt, cel putin nu vor fi probleme, dat fiind ca slabiciunea dolarului, cresterea costurilor de transport si preturile americane mici pentru otelul nefinisat indeparteaza producatorii de otel de piata SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.