Acasă În Lume Din nou razboi?

Din nou razboi?

DISTRIBUIȚI


Consilierul prezidential american pe probleme de securitate, Condoleezza Rice, a avertizat ca problemele privind Iranul si Coreea de Nord ar putea fi solutionate dupa metoda americana. Potrivit -The Telegraph-, Rice a lansat acest avertisment in cazul in care statele europene nu vor colabora pentru incheierea unui acord.

In timpul unei vizite la Londra, oficialul american a cerut tarilor europene sa gaseasca o rezolvare pentru situatiile tensionate din Coreea de Nord si din Iran. Condoleezza Rice a subliniat ca Statele Unite nu doresc sa repete politica adoptata in cazul Irakului, dar daca situatia o va cere, Washingtonul nu exclude posibilitatea unei solutii militare.

Anterior, Rice l-a criticat indirect pe presedintele francez, Jacques Chirac, care sustine ipoteza multipolaritatii. Consilierul prezidential american pentru securitate a apreciat ca aceasta conceptie – depasita de altfel de realitatile actuale – reprezinta, de fapt, o rivalitate similara celei existente in secolul al XIX-lea intre continentul american si cel european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.