Acasă În Lume Erdogan își scurtează vizita la București

Erdogan își scurtează vizita la București

DISTRIBUIȚI

Două persoane înarmate au intrat miercuri într-un sediu al formațiunii de guvernământ, Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) dintr-o suburbie a Istanbulului, a relatat agenția de presă Dogan, la o zi după ce militanți de extremă-stânga au luat ostatic un procuror într-o instanță din oraș, în timp ce Președintele Turciei se afla într-o vizită oficială în România. Acesta a anunțat că va pleca înapoi în Turcia înainte de dineul programat pentru această seară.

Intrușii au spart geamurile de la etajul superior al clădirii situate în cartierul Kartal, în partea asiatică a metropolei de pe țărmul Bosforului și au afișat un drapel turcesc care avea imprimată imaginea unei săbii pe el.

Unul din cei doi bărbați a strigat ceva către mulțime de jos de la un geam, dar cuvintele sale nu au fost deslușite.

Mașini ale poliției s-au adunat în fața clădirii, iar zona a fost izolată de către forțele de ordine.

Incidentul are loc în timp ce judecători și avocați s-au adunat la Palatul de Justiție, situat pe partea europeană a Istanbulului, pentru a aduce un omagiu procurorului care a fost ucis în urmă cu o zi, într-o tentativă a trupelor speciale de a-l elibera după ce a fost luat ostatic.

Doi atacatori, membri ai Partidul/Frontul revoluționar de eliberare a poporului (DHKP-C) — grupare care a revendicat atacul de marți—, au fost de asemenea uciși în atac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.