Home În Lume -Furtuna avioanelor deturnate nu s-a incheiat-

-Furtuna avioanelor deturnate nu s-a incheiat-

DISTRIBUIŢI

Talibanii, organizatia Al-Qaida si chiar Ussama bin Laden au reactionat vehement la declasarea atacurilor asupra Afganistanului. Chiar daca nu pot avea un raspuns eficient din punct de vedere militar, ei incearca sa ameninte lumea occidentala si Statele Unite prin noi atentate si prin hotararea de a lupta pana la capat impotriva -necredinciosilor-, cum i-a numit pe occidentali Bin Laden, in prima sa aparitie televizata dupa inceperea atacurilor asupra Afganistanului.

De acum celebrul post de televiziune arab din Qatar, Al Jazeera, a transmis ieri o noua declaratie, de data aceasta expusa de purtatorul de cuvant al organizatiei Al-Qaida, Suleiman Abu Gaith. Deja exista comentarii in legatura cu aparitia unui alt reprezentant si nu a principalului lider al gruparii, Ussama bin Laden. Speculatiile sunt insa contrazise de oficialii talibani din Islamabad, care sustin ca atat Bin Laden, cat si liderul suprem, mollahul Mohammed Omar, sunt in viata.

-Americanii au deschis o usa care nu va putea fi inchisa niciodata-

Purtatorul de cuvant al organizatiei Al-Qaida a chemat din nou intreaga lume musulmana la -Razboiul Sfant- (Jihad) impotriva -necredinciosilor-, spunand ca Statele Unite au deschis o usa care nu va mai putea fi inchisa niciodata. Abu Gaith a reiterat ideile expuse de Bin Laden imediat dupa declansarea atacurilor, chemand luptatorii arabi sa atace interesele americane din intreaga lume. El a avertizat ca atentate de genul celor din 11 septembrie vor mai avea loc si de acum incolo, pentru ca mii de tineri musulmani sunt pregatiti sa se sacrifice pentru natiunea lor. Abu Gaith sustine ca teroarea nu va lua sfarsit pana cand americanii nu se vor retrage de pe pamanturile lui Mohammed. -Americanii trebuie sa stie ca furtuna avioanelor deturnate nu se va opri. America va continua sa fie terenul de lupta a acestei batalii pana cand ne va parasi pamanturile, va pune capat sprijinului acordat evreilor si va ridica sanctiunile injuste impuse Irakului-, se arata in comunicatul citit de Abu Gaith.

Se foloseste des cuvantul -cruciada- a necredinciosilor pentru denumirea atacurilor americane si se vorbeste de nevoia de a-i alunga pe acestia. Cele doua iesiri pe scena ale Al-Qaida, prin cele doua filme inregistrate, transmise de Al Jazeera, pun accentul pe aceeasi idee: SUA, impreuna cu aliatii sai, lupta impotriva intregii lumi islamice, iar aceasta, in conditiile date, are obligatia sa porneasca in lupta sfanta si justa a Jihadului.

Al-Qaida – organizatie militara si religioasa

Informatiile cu privire la organizatia terorista condusa de Bin Laden sunt putine si, de multe ori, contradictorii. Avand, se pare, mai multe formatiuni – unele de orientare religioasa, altele militare – Al-Qaida are reprezentanti in foarte multe state arabe, dar si occidentale. Ultimele stiri cu privire la aceasta organizatie vorbesc, pe de o parte, de puterea nelimitata pe care o are printr-o presupusa uniune cu Jihadul Islamic. Acelasi post de televiziune din Qatar care a transmis mesajele lui Bin Laden informa saptamana trecuta in legatura cu ceremonialul festiv care ar fi marcat uniunea celor doua organizatii. Pe de alta parte sunt stirile care sustin slabirea fortei organizatiei Al-Qaida, prin dezmembrarea unor grupari existente in alte state. Serviciile secrete egiptene, de exemplu, anunta anihilarea unei -celule latente- a organizatiei Al-Qaida. O sursa apropiata presedintelui Mubarak spune ca misiunea acesteia era de a intreprinde operatiuni de anvergura in Egipt impotriva unor interese americane. Ceea ce pare insa foarte important este ca printre cei arestati de autoritatile egiptene se afla doi piloti antrenati la aceleasi scoli de pilotaj care au fost frecventate de teroristii din avioanele deturnate pe 11 septembrie.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.