Home În Lume Inca cinci contracte de reconstructie scoase la mezat

Inca cinci contracte de reconstructie scoase la mezat

DISTRIBUIŢI

La inceputul acestei saptamani, Agentia americana pentru dezvoltare internationala, USAID, a cerut oficial oferte pentru inca cinci contracte ce vizeaza procesul de reconstructie in Irak. Primele patru contracte in valoare totala de 21,7 milioane de dolari au fost deja atribuite unor companii americane. Vor fi preferate si in continuare societatile americane, a anuntat USAID, si asta in ciuda criticilor formulate de numeroase state, printre care si Marea Britanie. Statele Unite au acceptat companiile straine doar ca subcontractori ai marilor grupuri industriale americane.

Cinci contracte de atribuit in viitorul apropiat:

– reconstructia capitalei, Bagdad. Reparatia de urgenta a alimentarii cu electricitate si apa, a sistemelor sanitare, a podurilor si a rutelor de acces. In cadrul acestui contract, vor fi reparate si cladirile publice, precum si sistemele de irigatie.

– administrarea aeroporturilor. Gestiunea operatiunilor umanitare si a altor livrari de bunuri pe cale aeriana

– sprijin logistic. Gestionarea vamilor si a transporturilor de ajutoare umanitare pe cale terestra.

– sanatate publica. Ajutor pentru repunerea pe cale de plutire a serviciilor de sanatate publica.

– program de actiune comunitara pentru Irak. Program cu durata de un an, care vizeaza promovarea participarii tuturor irakienilor la viata politica.

Patru contracte deja atribuite:

– educatie primara si secundara. Compania Creative Associates International a primit la 11 aprilie o prima transa de doua milioane de dolari, dintr-un contract in valoare totala de 62 milioane de dolari, cu durata de un an. Contractul vizeaza reabilitarea infrastructurilor scolare si formarea profesorilor.

– administratie locala. Contract in valoare de 7,9 milioane de dolari, acordat in 11 aprilie companiei Research Triangle Institute.

– administrarea porturilor maritime a revenit pe 24 martie Stevendoring Srvices of America, care primeste pentru acest contract 4,8 milioane de dolari

– pentru resurse umane este un program care vizeaza ajutarea USAID in planificarea si gestionarea programelor de reconstructie. Acordat la 21 februarie International Resources Group, cu o valoare de sapte milioane de dolari.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.