Acasă În Lume n nou cutremur a avut loc în prefectura japoneză Fukushima

n nou cutremur a avut loc în prefectura japoneză Fukushima

DISTRIBUIȚI

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,8, s-a produs vineri în largul prefecturii Fukushima din nord-estul Japoniei, a anunțat agenția de meteorologie niponă, care a avertizat asupra riscului de producere a unui tsunami de 50 de centimetri.
Agenția de meteorologie japoneză a ridicat vineri avertizarea de tsunami emisă după producerea cutremurului.
Nefiind constatată nicio modificare a nivelului mării la țărm, avertizarea – nivelul de alertă cel mai mic, ce semnalează posibilitatea producerii unor valuri de maxim 50 de centrimetri – a fost anulată la 40 de minute după producerea seismului.
Cutremurul s-a produs la ora locală 14.36, nu departe de cel care a provocat accidentul de la centrala nucleară Fukushima la 11 martie. Epicentrul acestuia a fost localizat în Oceanul Pacific, la aproximativ 80 de kilometri de coastă, iar hipocentrul la 20 de kilometri adâncime.
Centrul american de alertă în caz de tsunami a exclus vineri posibilitatea producerii unui val seismic de amploare în Oceanul Pacific după cutremurul din Japonia.
Compania TEPCO a anunțat că nu s-a înregistrat nimic anormal la centrala nucleară Fukushima în urma cutremurului.
Un cutremur și valuri seismice gigantice au afectat coastele de nord-est ale Japoniei în martie, provocând cel mai important dezastru nuclear după cel de la Cernobîl.

Georgiana Moroșan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.