Home În Lume Numărul imigranților români în Marea Britanie a crescut în 2014 cu aproape...

Numărul imigranților români în Marea Britanie a crescut în 2014 cu aproape 500%

DISTRIBUIŢI

Marea Britanie se confruntă cu o creștere semnificativă a imigrației, numai numărul românilor crescând în perioada septembrie 2013 – septembrie 2014 cu 103.900, ceea ce înseamnă procentual o creștere de 468% față de aceeași perioadă anterioară, relatează AFP citând datele oficiale publicate joi de Oficiul Național de Statistică al Marii Britanii.

În ce privește imigranții bulgari, numărul acestora a sporit în intervalul menționat cu 31.500, echivalentul unei creșteri de 205%.

David Cameron a evocat lunile trecute posibile măsuri de limitare a imigrației, dar a fost avertizat de partenerii săi europeni, în special de cancelarul german Angela Merkel și de președintele francez Francois Hollande, să respecte regulile europene privind libertatea de circulație.

Dar un raport întocmit recent de University College London (UCL) prezintă o viziune mult mai pozitivă, estimând că activitatea imigranților europeni a adus statului britanic venituri de circa 20 de miliarde de lire sterline (26 de miliarde de euro) în ultimul deceniu.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.