Acasă În Lume Pe scurt

Pe scurt

DISTRIBUIȚI

Regret

Seful diplomatiei de la Roma, Massimo D*Alema, a declarat ca regreta -colaborarea insuficienta- a Statelor Unite in ancheta privind moartea lui Nicola Calipari, agentul secret italian ucis la Bagdad, in martie 2005, de membrii unei patrule a fortelor americane.

Calomnie

Premierul francez Dominique de Villepin ii va da in judecata pentru calomnie pe autorii a doua carti despre afacerea Clearstream. Plangerea este formulata impotriva lui Jean-Marie Pontaut si a lui Gilles Gaetner, autorii cartii intitulate -Stabilirea mizei pentru Elysee-, dar si a lui Denis Robert, autorul unei alte lucrari cu titlul -Ancheta in cazul Clearstream-.

Sondaj

Populatia palestiniana ar putea respinge initiativa presedintelui Mahmud Abbas la referendumul convocat de acesta, multi dintre ei putand considera ca aceasta reprezinta o forma a luptei pentru putere cu guvernul format de Hamas. Potrivit sondajului, 75 la suta din palestinieni sprijina programul lui Abbas, care presupune recunoasterea implicita a statului Israel, insa doar 47 la suta din cei intervievati au declarat ca vor vota in favoarea documentului.

Respins

Parlamentul Lituaniei a respins numirea social-democratului Zigmantas Balcytis in functia de premier. Balcytis nu a reusit sa obtina cele 50 la suta de voturi necesare pentru ca numirea sa in functie sa fie confirmata.

Potrivit Constitutiei, presedintele Valdas Adamkus are la dispozitie doua saptamani pentru a propune un nou candidat pentru aceasta functie.

Greseala

Una dintre cele mai prospere regiuni din Germania va primi ajutoare europene in valoare de aproape un miliard de euro, din cauza unei deficiente a sistemului de identificare a zonelor care au nevoie de asemenea fonduri. Regiunea Speckguertel, care include si orasul Hamburg, va primi aproximativ 900 de milioane de euro de la bugetul Uniunii, in intervalul 2007-2013. Publicatia -Der Spiegel- relateaza ca alocarea acestei sume, care va fi folosita pentru constructii si drumuri, se datoreaza unei erori in sistemul de calculare a venitului pe cap de locuitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.