Acasă În Lume Primarul Chișinăului condamnă expulzarea unui român din Republica Moldova

Primarul Chișinăului condamnă expulzarea unui român din Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a condamnat expulzarea, miercuri, din Republica Moldova a cetățeanului român George Simion, liderul unei mișcări unioniste.

Deși autoritățile moldovene nu au oferit încă o explicație oficială pentru această măsură, se presupune că liderul Platformei Unioniste ”Acțiunea 2012”, George Simion, a fost expulzat pentru a determina zecile de mii de persoane care și-au anunțat participarea la un marș unionist sâmbătă la Chișinău, organizat de ”Acțiunea 2012” și mișcarea ”Tinerii Moldovei”, să nu mai iasă în stradă, potrivit portalului Deschide.md.

Dorin Chirtoacă s-a declarat convins că gestul autorităților moldovene ”va avea o reacție inversă”.

George Simion a fost declarat indezirabil pe o perioadă de 5 ani în Republica Moldova și expulzat fără nicio explicație din partea Serviciului de Informații și Securitate de la Chișinău, cu numai trei zile înainte de desfășurarea la Chișinău a unei manifestatii stradale pentru Unire.,

Pe 16 mai, zeci de mii de cetățeni ai Republicii Moldova și-au anunțat participarea la manifestația stradală organizată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și Mișcarea Civică Tinerii Moldovei în Chișinău. Oare și asupra acestora vor fi luate măsuri abuzive ? Oare și aceștia vor fi tratați de autorități ca niște infractori pentru că își vor exprima opțiunea, aceea că Unirea cu România este singura șansă a Republicii Moldova ?’, a declarat Elena Podoleanu, reprezentanta Acțiunii 2012 din Chișinău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.