Acasă În Lume PSD sabotează Uniunea Europeană cu un cal troian

PSD sabotează Uniunea Europeană cu un cal troian

DISTRIBUIȚI

Deputatul USR Silviu Dehelean, membru al Comisiei juridice, a reacţionat la dezvăluirile de presă potrivit cărora la paravanul ordonanţei pentru înfiinţarea Orchestrei Europene s-ar ascunde o serie de modificări anti-europene care ar subordona politic Consiliul Concurenţei, instituţie independentă, potrivit legii. Conform informaţiilor apărute în presă, Ministerul de Finanţe forţează adoptarea prin OUG a unor amendamente care contravin legislaţiei europene şi care ar declanşa inevitabil procedura de infrigement, susţine Dehelean.

„Direcţia antieuropeană a Partidului Social European riscă să afecteze şi cursul pe care îl urmează România în lume, în condiţiile în care, de la derapajele de discurs ale unor lideri încă blocaţi în naţional-comunism, am ajuns în punctul în care însuşi Guvernul României să promoveze măsuri ce contravin regulilor de funcţionare ale Uniunii Europene. Cel mai recent exemplu frizează inclusiv zona comicului de situaţie, într-o notă de umor involuntar specific Cabinetului Dăncilă. Sub pretextul înfiinţării Orchestrei Europene – singurul proiect anunţat cu ocazia preluării preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene – dar fără nicio legătură cu subiectul, Ministerul de Finanţe a propus şi transformarea Consiliului Concurenţei într-o instituţie subordonată puterii politice, după modelul deja consacrat al Autorităţii Naţionale pentru Supravegherea Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, de exemplu. Am putea spune că-i o reinterpretare modernă a calului troian, pentru că după ce a invitat Uniunea Europeană la Bucureşti pentru a urmări prestaţia deja celebrei Orchestre Europene, chiar în actul de înfiinţare a ansamblului a încercat să însereze articole opuse legilor UE.

Astfel, după ce domnul Teodorovici a anunţat că dreptul european la muncă e în contradicţie cu viziunea sa despre libertate şi ulterior atacului lansat de domnul Valcov împotriva companiilor private multinaţionale, Finanţele, împărţite ca influenţă între cei doi, vor să transforme Consiliul Concurenţei într-o armă de asalt politic.

În primul rând, potrivit viziunii celor doi, Consiliul Concurenţei ar avea obligaţia să finalizeze orice investigaţie într-un termen maxim de 6 luni, chiar dacă perioada stabilită de pesedişti nu ar permite parcurgerea tuturor procedurilor, cum ar fi, de exemplu, sesizarea Comisiei Europene.

Apoi, subordonarea Consiliului prin introducerea unor regulamente stabilite de mediul politic ar anula independenţa instituţiei şi ar încălca astfel Legea Concurenţei. În plus, declanşarea unei proceduri de infrigement ar deveni inevitabilă, având în vedere că autorităţile de concurenţă din statele membre trebuie să fie independente politic şi să acţioneze conform propriilor regulamente.

De la modul prin care această tentativă de deturnare a Consiliului Concurenţei a fost gândită – ascunsă într-o OUG privind înfiinţarea unei orchestre – şi până la modificările profund anti-europene propuse, Guvernul PSD ne demonstrează cu fiecare ocazie că România se află într-un pericol cu care nu s-a mai confruntat. Pericolul unei guvernări în care incompetenţii, anti-europenii şi infractorii au decis să lucreze împotriva cetăţenilor”, a declarat deputatul Dehelean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.