Acasă În Lume România cere test RT-PCR negativ la intrarea în ţară. CNSU anunţă noua...

România cere test RT-PCR negativ la intrarea în ţară. CNSU anunţă noua listă a statelor de risc din care se intră în carantină

DISTRIBUIȚI

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi, 4 februarie 2021, Hotărârea nr. 6 pentru aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Pe lângă actualizarea listei statelor cu risc epidemiologic a fost introdusă și obligația ca la intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat să prezinte certificatul unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.

Hotărârea nr. 6 din 04.02.2021 

Art.1 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 1.

Art.2 – (1) La intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. 1, au obligația prezentării certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.

(2)  Pentru persoanele prevăzute la alin. (1), cu excepția celor sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, se aplică excepțiile de la măsurile de carantinare aprobate prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36 din 21.07.2020 cu modificările și completările ulterioare.

(3)  Pentru persoanele sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, se aplică excepțiile de la măsurile de carantinare aprobate prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 1 din 03.01.2021, nr. 3 din 11.01.2021 și nr. 4 din 18.01.2021.

Art.3 – Se aprobă completarea stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populației împotriva virusului SARS-CoV-2, prevăzute în anexa nr. 2.

Art.4 – Se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării produselor prevăzute la art. 3, să fie alocate, la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Art.5 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență și Oficiului Național de Achiziții Centralizate, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Art.6 – Anexele 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

Lista țărilor de risc.

3 COMENTARII

  1. CNSU-ul arafatului e principalul responsabil pentru avansul statistic al virusului si pentru mortii declarati de CoVid. In prima faza a crizei, cand a declarat stare de urgenta, a permis intrarea peste frontiere a mai mult de 1,2 milioane de diasporeni – cei care, in tarile din Vest unde CoVid a inceput sa sperie lumea, furau sau cerseau, si deci nu aveau asigurari medicale – care au adus virusul pe plaiurile natale de unde erau plecati de 10 ani, fara ginduri ca sa se mai intoarca. Pe unii i-au adus cu transporturi speciale, inclusiv cu avioane speciale, pe banii contribuabililor. CNSU le-a asigurat TUTUROR asistenta medicala gratuita, iar unora „carantinare” cu cazare, desi nu aveau dreptul la ele, platite de cotizantii cinstiti care nu au mai beneficiat de asistenta medicala in spitale, din motive mincinoase „de CoVid”. Multi dintre asiguratii medical cinstiti, pacienti cu boli crioonice, au murit in urma acestei anomalii impuse arbitrar de nemernicii din CNSU. CNSU a interzis mamelor sa-si plimbe bebelusii in carucioare, pe trotuare, dar in acelasi timp a permis apropitarilor de caini sa si-i plimbe si sa-i lase se ca ce pe trotuare, ca sunt mai multi apropitari de caini decit mame cu copii mici, si deci Sica putea avea mai multe voturi la alegerile visate si vizate! Meletienii sudorului Vela au dat cu amenzi in cetatenii care nu aveau hirtie igienica de iesit pe strada, si cu spayuri in ochii si nasurile cetatenilor care au indraznit sa se planga de incalcarea abuziva a drepturilor lor! Unii cetateni au primit bulane peste cap, si pumni si picioare, tot de la meletenii „cinstiti”. In faza a doua, CNSU a permis circulatia la liber ca sa poata klausul si Sica desfasura alegeri falsificate, apoi i-a bagat din nou la restrictii. Rezultat: multiplicarea etapizata a cazurilor, cu cit mai multe masuri luate, cu atit mai multi bolnavi, si morti pe banda rulanta in sectiile de ATI. CNSU este populat de criminali inca ne-acuzati. Azi, uitati-va pe strazi: meletenii si pomperii NU MAI POARTA MASCA, ca-s intelesi unii cu altii, dar mai ales nu le mai e frica de CoVid, ca ei au fost vaccinati peste rind! Ca asa au dat ordin klausul si Sica Din Umbra, ca organili de represiune sa fie vaccinate preferential.

  2. Cand dreptul de a te deplasa liber fara a fi ingradit dintr- o tara europeana in alta tara europeana este conditionat de catre UE prin intermediul obligatoriului test PCR la intrarea in respectiva tara de destinatie, acum inlocuit cu dovada efectuarii vaccinului cu cel mult 4luni inaintea deplasarii,este evident ca se violeaza nu se garanteaza dreptul la deplasare de catre UE si nici de catre statul sateliti UEal carui cetatean e cel caruia i se impune vaccinul anticovid. 19.58

  3. ALOOO……………. CSAT………..SRI……….. LUME NORMALA ( politicienii oricum sunt de kktu lumii)……………. impuneti prin norme, DELIMITAREA COMPETENTELOR teritoriale si materiale ale celor doua structuri ; JANDARMERIE , POLITIE , desfiintati , POLITIA LOCALA , sistemul de ordine publica TREBUIE SA FIE ca in tarile UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.