Home În Lume Ucraina: președintele interimar confirmă sprijinul populației pentru milițiile proruse din est

Ucraina: președintele interimar confirmă sprijinul populației pentru milițiile proruse din est

DISTRIBUIŢI

Președintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a declarat în cadrul unei interviul pentru Kanal5 că o parte dintre locuitorii estului Ucrainei îi sprijină pe insurgenții pro-ruși, fapt ce îngreunează operațiunile militare ale Kievului.

‘Să vorbim acum sincer, locuitorii din aceste regiuni îi susțin’ pe simpatizanții federalizării, a afirmat Turcinov, care a fost criticat de unii dintre aliații săi de la guvernare pentru lentoarea cu care se desfășoară ‘operațiunea antiteroristă’ din sud-estul țării. Pe alocuri și forțele de ordine simpatizează cu insurgenții’, a mai spus președintele interimar ucrainean, menționând, în special, reprezentanți ai trupelor antirevoltă Berkut, care au fost desființate, însă o parte a angajaților săi a trecut în subordinea actualului Minister de Interne și ‘nu își îndeplinesc sarcinile’.

Cu toate acestea, ‘operațiunea antiteroristă în sud-estul Ucrainei va continua și va da rezultate’, a declarat Turcinov, în interviul pentru Kanal5, indicând că pentru a împiedica extinderea tendințelor separatiste în alte regiuni ale țării, Ministerul ucrainean de Interne a început crearea de unități speciale, iar la ora actuală activează deja șapte astfel de batalioane.

În dimineața zilei de 2 mai, armata ucraineană a început o ofensivă asupra orașului Slaviansk, fief al militanților proruși din estul Ucrainei, cu utilizarea aviației militare și tancurilor. Au fost raportate victime de ambele părți, dar cifrele diferă de la o sursă la alta și nu există posibilitatea verificării lor. După ce au câștigat controlul unor clădiri administrative din Slaviansk, Kramatorsk și Grușkovka, armata ucraineană a pierdut din nou controlul acestor în favoarea milițiilor pro-ruse.

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.