Home În Lume Un Papa slabit, cu gandul la Irak

Un Papa slabit, cu gandul la Irak

DISTRIBUIŢI

Catolicii din intreaga lume au serbat ieri Pastele. Ceremonia care a marcat cel mai important eveniment religios pentru cei aproximativ un miliard de romano-catolici ai lumii a purtat, in acest an, pecetea evenimentelor petrecute in Irak. Astfel, principalul eveniment pascal, mesajul Papei de binecuvantare, a fost dedicat conflictului din Irak. De altfel, in aproape toate ceremoniile care au avut loc in ultimele sase zile din Saptamana Sfanta, Papa a facut referiri la razboi si terorism.

Papa Ioan Paul al II-lea a celebrat, sambata, in basilica Sfantul Petru din Vatican, traditionala veghe pascala de comemorare a invierii lui Christos si a parut regenerat in timpul acestei lungi ceremonii, chemata sa marcheze **o noua pornire a istoriei**. Diminuat fizic de o artroza la genunchi, o proteza la femur si maladia Parkinson, Ioan Paul al II-lea nu se mai deplaseaza decat cu un fotoliu rulant si pe o estrada mobila. Insa Papa, care va sarbatori la 18 mai a 83-a aniversare a sa si a intrat in al 25-lea an al pontificatului sau, a rostit timp de cateva minute o alocutiune clara si puternica. **In aceasta noapte a Invierii, totul reincepe /…/. Este ca o noua pornire a istoriei si a Cosmosului**, a spus el, printre altele. Papa a botezat apoi sapte noi catolici, patru femei si trei barbati – veniti din Statele Unite, Japonia, Nigeria, Burundi, Burkina Faso, Tunisia si Italia.

Ioan Paul al II-lea a celebrat ieri, in piata Sfantul Petru, misa solemna de Pasti, retransmisa de televiziuni din 53 de tari, si a dat binecuvantarea sa urbi et orbi, orasului si lumii.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.