Acasă În Lume VIDEO: Polițist alb împușcă în spate, de 8 ori, un bărbat de...

VIDEO: Polițist alb împușcă în spate, de 8 ori, un bărbat de culoare

DISTRIBUIȚI

Un polițist alb a fost arestat și pus sub acuzare marți la North Charleston, în Carolina de Sud, stat „sudist” după ce l-a împușcat de opt ori în spate pe un bărbat de culoare neînarmat care părea că vrea să fugă, potrivit poliției și presei locale, scrie AFP.
Bărbatul a fugit după ce a fost oprit la un banal control rutier și poate fi văzut în înregistrarea video difuzată de New York Times și trimisă de un martor.

Incidentul a avut loc sâmbătă după un control rutier, unul din farurile mașinii bărbatului fiind defect.

În înregistrarea video, polițistul poate fi văzut cum merge calm spre bărbatul căzut la pământ, împușcat în spate, Walter Scott, în vârstă de 50 de ani, somându-l să pună mâinile la spate, după care îi pune cătușele.

Câteva clipe mai târziu, bărbatul moare.

Polițistul, care riscă pedeapsa cu moartea sau 30 de ani de închisoare, a fost transferat la centrul de detenție al comitatului Charleston, a precizat poliția într-un comunicat.

În mandatul de arestare care l-a vizat pe polițist se menționează că „Thomas Slager (…) a ucis victima ilegal și cu premeditare”.

„El a împușcat victima în spate de mai mute ori după o altercație”, mai scrie în mandat.

Contactată de AFP, poliția din Carolina de Sud a refuzat să facă vreun comentariu, deoarece o anchetă este în curs de desfășurare.

Jurnalul local Post and Courier a informat că o scurtă dispută a avut loc între cei doi înainte de focurile de armă.

Acest incident riscă să reaprindă tensiunile rasiale în Statele Unite.

Mai multe cazuri de violențe polițienești, în care persoane de culoare au fost împușcate mortal sau brutalizate de polițiști albi. Cel mai răsunător caz este cel al morții lui Michael Brown, un tânăr de culoare împușcat mortal de un polițist alb la Ferguson, în centrul SUA, vara trecută. Moartea sa a dus la proteste violente în întreaga țară, consemnează AFP.

{youtube}QEzYcrq3A38{/youtube}

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.