Acasă Monden Sara Lezana si Paco Mora prezinta magia Flamenco la Bucuresti

Sara Lezana si Paco Mora prezinta magia Flamenco la Bucuresti

DISTRIBUIȚI

Pe 6 si respectiv 7 aprilie, iubitorii dansului fierbinete spaniol vor putea asista la doua spectacole de exceptie prezentate de Espana Baila Flamenco si Ballet Flamenco de Madrid pe scena Salii Palatului. Cele doua spectacole, organizate de Memento Music, sunt -The Power of Feeling- si -Carmen- de Bizet. Cu aceasta ocazie, spectatorii romani vor avea ocazia sa se intalneasca cu doi dintre cei mai importanti coregrafi de Flamenco: Sara Lezana si Paco Mora, cel care semneaza coregrafia ambelor spectacole.

Sara Lezana va sosi la Bucuresti impreuna cu artistii si interpretii celor doua spectacole inca din 5 aprilie. Nascuta in 1948, ea este considerata cea mai buna coregrafa si regizoare de spectacole de Flamenco din lume. Sara Lezana s-a afirmat in anii *60, perioada in care dansul Flamenco a devenit popular in intreaga lume, mai ales prin productiile cinematografice spaniole.

-Los Tarantos-

Debutul sau scenic s-a petrecut la Teatrul Valle- Inclan de Madrid cu spectacolul -Historia de los Tarantos- de Alfredo Mana. Din 1968, Sara si-a creat propria companie, cu care a castigat premiul pentru cea mai buna companie straina din partea Teatrului National din Tokyo. De-a lungul carierei, Sara Lezana a aparut in peste 30 de filme si seriale de televiziune, cel mai cunoscut fiind -Los Tarantos-, nominalizat la Oscar in 1963. In aceste film, ea ii da replica legendarei Carmen Amaya. Ulterior, ea a interpretat rolul principal in -La Carmen-, opera transpusa pe marele ecran de Julio Diamante. Prima sa vizita la Bucuresti se datoreaza invitatiei primite din partea prietenilor din Ballet Flamenco de Madrid.

Bilete: intre 30 si 120 RON

In cele doua seri, spectatorii vor vedea la lucru doua dintre cele mai apreciate companii de Flamenco din lume, care au componenta artistica comuna.

Pe 6 aprilie este programat spectacolul -The Power of Feeling-, spectacol prezentat de catre critici ca fiind -Riverdance a la espanola-. Din 2004 si pana in prezent, acest spectacol, ce cuprinde 24 de artisti, a fost montat in Mexic, China, Australia, Japonia, Brazilia si Statele Unite. Pentru acest spectacol, publicul are acces la cinci categorii de bilete, pretul osciland intre 30 si 100 RON.

Seara de 7 aprilie este rezervata unei noi interpretari a operei -Carmen- de Bizet, cu artistii de la Ballet Flamenco de Madrid. Reprezentatia construita in doua acte si 13 scene este in stil Flamenco, nu una de balet clasic. In timpul acestui spectacol, pe scena se vor afla 26 de cantareti si dansatori, intr-un adevarat regal Flamenco. Pentru acest spectacol, organizatorii au scos la vanzare cinci categorii de bilete, pretul lor variind intre 40 si 120 RON, in functie de asezarea in sala. Asadar, din punct de vedere artistic, inceputul lunii aprilie va fi dominat de artisti spanioli care vor aduce la Bucuresti magia unei arte a miscarii si sensibilitatii: Flamenco!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.